Těžké rozhodnutí, řekl Stanciu o odchodu ze Sparty. Ngadeu zůstává ve Slavii

Rumunský fotbalový reprezentant Nicolae Stanciu už není sparťanem. Nejdražší hráč, který kdy do české ligy přestoupil, bude nově nastupovat za Al Ahlí ze Saúdské Arábie. Zato Michael Ngadeu ze Slavie neodchází.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nicolae Stanciu ještě v dresu Sparty

Nicolae Stanciu ještě v dresu Sparty | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

„Ahoj sparťani, chtěl bych vám poděkovat za všechnu tu podporu. Mrzí mě, že Spartu opouštím, bylo to pro mě těžké rozhodnutí. Ale budete vždy v mém srdci a já budu Spartě vždy přát to nejlepší,“ rozloučil se Nicolae Stanciu s fanoušky Sparty na twitteru.

Stanciu přestoupil ze Spary do Al Ahlí. ‚Nabídce jsme nemohli a nechtěli konkurovat,‘ řekl Rosický

Číst článek

Ve Spartě vydržel jen rok a osm dní. I když se týmu nedařilo, tak Rumun patřil k jejím nejlepším hráčům. V některých zápasech sice zapadl spolu s celým týmem, ale deset gólů a osm asistencí ve 31 zápasech je solidní statistika.

A z ekonomického hlediska se vyplatil určitě. Před rokem přišel z Anderlechtu za přibližně sto milionů korun a teď odchází do Saúdské Arábie za dvojnásobek.

Jeho přestup se dal očekávat. 25letý záložník chtěl odejít už před pár týdny, ale tehdy ho Sparta nepustila. Nabídka z Egypta podle ní nebyla adekvátní.

Saúdskoarabský klub Al Ahlí ale nabídl víc peněz a to už pro letenský klub bylo zajímavější. I proto, že Sparta má do středu zálohy dostatek dalších hráčů. Nabídka je lukrativní i pro Stancia.

„Nico obdržel od arabského klubu nabídku kontraktu v takové výši, že jsme jí nechtěli a nemohli konkurovat. Navíc Al Ahlí naplnilo naše představy o transferové částce,“ vysvětlil na klubovém webu sportovní ředitel Tomáš Rosický.

Ngadeu do Fulhamu nejde

O svou oporu mohla na poslední chvíli přijít také Slavia. Obránce Michael Ngadeu už dokonce odcestoval do Fulhamu. Anglický klub musel zaplatit čtyři a půl milionů eur, tedy asi 115 milionů korun. Právě tolik totiž činí výstupní doložka v hráčově smlouvě.

Jenomže Fulham váhal, až se přestupní okno o půlnoci zavřelo. A slávistický šéf Jaroslav Tvrdík na twitteru oznámil, že Ngadeu zůstává ve Slavii.

Presto, ze Slavia kolem 23 odsouhlasila smlouvu a vysla vstric i ve zdravotni prohlidce, ktera nebyla dnes dokoncena, MNN zustava ve Slavii. Podle svych slov je naprosto v pohode, tesi se zpet do Prahy a k tymu se pripoji v pondeli.

00:13 – 01. 02. 2019

26 395

Petr Šedivý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme