Plzeň půl milionu, Sparta 350 tisíc. Disciplinárka potrestala kluby za výtržnosti na fotbale

Fotbalová Plzeň dostala od disciplinární komise za pyrotechniku v ligovém zápase na Letné pokutu půl milionu korun. Sparta musí zaplatit 350 tisíc.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Policie v sektoru plzeňských fanoušků na Letné.

Policie v sektoru plzeňských fanoušků na Letné. | Foto: Ondřej Deml | Zdroj: ČTK

„Tím, co se stalo na Spartě z obou stran, přetekl pohár trpělivosti disciplinární komise ohledně chování fanoušků a používání pyrotechniky,“ vysvětlil Radiožurnálu předseda disciplinární komise Ligové fotbalové asociace Richard Baček.

Zákaz vstupu. Jak fotbalové kluby využívají možnost nepustit rizikové fanoušky na stadion?

Číst článek

Kromě peněžitých pokut oběma klubům navíc hrozí uzavření domácích kotlů, tedy sektorů skalních fanoušků, na jedno utkání s dvouměsíční zkušební lhůtou.

„Tresty a jejich formu musíme ještě zvážit. Zítra budeme mít zasedání vedení klubu, verdikt by měl padnout tam,“ řekl ředitel komunikace Sparty Ondřej Kasík.

Pokud se navíc fanoušci Viktorie do nejbližšího zápasu na Spartě znovu proviní, budou mít na toto utkání s letenským celkem zakázaný výjezd.

„Očekávali jsme poměrně vysoký trest. Přijali jsme ho s tím, že si necháváme lhůtu na odvolání, ale akceptovali jsme to, co jsme slyšeli,“ řekl tiskový mluvčí Plzně Ondřej Lípa.

Oba celky si ponechaly čas na podání odvolání.

Sparta ve 24. kole Fortuna ligy porazila Plzeň 4:0, ale po zápase se víc řeší chování hostujících fanoušků. Už v prvním poločase začala z hostujícího kotle létat pyrotechnika mezi domácí fanoušky a způsobila zranění.

Policie potom v 82. minutě zápasu začala kompletní sektor fanoušků Plzně vyklízet a utkání na více než deset minut přerušila.

Lukáš Michalík, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme