Sparta po penaltové prohře s Baníkem končí v Mol Cupu. Slavia po přestávce otočila v Jihlavě

Fotbalisté Sparty překvapivě prohráli v osmifinále domácího poháru MOL Cupu s Ostravou 2:4 po penaltovém rozstřelu a vypadnutím podtrhli nepovedený podzim. Letenští dokázali dvakrát vyrovnat a zápas tak skončil po prodloužení nerozhodně 2:2, ale při pokutových kopech měli pevnější nervy hráči Baníku, kteří ani jednou nezaváhali. Do čtvrtfinále zato postoupila Slavia, která vyřadila Jihlavu 3:1, když otočila skóre třemi góly za sedm minut.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jonathan Biabiani ze Sparty

Jonathan Biabiani ze Sparty | Zdroj: ČTK

Trenér Sparty Stramaccioni udělal oproti víkendovému vítěznému utkání v Jablonci několik změn. V základní sestavě nově nastoupili Karavajev, Mavuba, Mareček a Ben Chaim, naopak Rosický stejně jako zraněný Václav Kadlec nebyl ani na lavičce. Jen na střídačce zůstal ostravský lídr Baroš.

Sparťané, kteří jsou v lize až pátí, vstoupili do utkání poněkud laxně. Baník tak dělal bojovnou hrou favoritovi problémy a v 37. minutě se dostal do vedení. Pazdera po autu poslal centr do vápna a nepokrytý Hrubý hlavou otevřel skóre.

Prvním čtvrtfinalistou Mol Cupu je Jablonec, Teplice končí po porážce od Hradce

Číst článek

Sparta probudila až dlouho po začátku druhé půle. Štetinovu tutovou šanci v 57. minutě však vychytal Šustr, který si vzápětí poradil i s Marečkovým volejem a Kadlecovou hlavičkou.

V 77. minutě už domácí svou převahu korunovali vyrovnáním. Na rohový kop si naskočil střídající Janko a hlavou zaznamenal svůj první soutěžní gól v dresu Sparty. V úvodu prodloužení domácí promarnili další velkou možnost a v 93. minutě přišel trest, když po centru hlavou skóroval Azackij a dal první soutěžní gól za Baník.

Ve 107. minutě bylo znovu srovnáno. Do míče se ve vápně položil Šural a nůžkami překonal Šustra. Ve třetí sérii penalt pak přestřelil Néstor, kterého poté napodobil spoluhráč Karavajev a Baník mohl slavit.

Jihlava vedla proti Slávii po gólu Martina Nového, ale Michal Frydrych s Tomášem Necidem a Perem Egilem Floem zařídili postup favorita třemi góly za sedm minut.

Slavia udělala oproti poslednímu ligovému utkání hned osm změn v sestavě. A na souhře to bylo znát. Ve 21. minutě tak šla do vedení Jihlava.

Slavia po 36 zápasech v lize prohrála. Plzeň je i po jedenácti kolech stoprocentní a vede už o 11 bodů

Číst článek

Nový dostal přihrávku na střed hřiště a střelou zpoza vápna překonal brankáře Kováře. Slavia se snažila o rychlé vyrovnání, ale chyběla jí přesnost. Když už se Necid dočkal gólu, neplatil kvůli ofsajdu.

Vyrovnání přišlo až v 52. minutě. Střídající Van Buren vysunul Frydrycha, který si všiml, že je gólman vyběhnutý, poslal míč na bránu a Rakovan už nestihl zacouvat do branky. Slavii to nastartovalo k rychlému obratu.

Van Buren, který hru Slavie hodně rozhýbal, už za pět minut našel ve vápně Necida a ten z otočky poslal hosty do vedení. A za další dvě minuty zužitkoval Zmrhalovu přihrávku norský bek Flo a dorazil Jihlavu. Ta po třech inkasovaných gólech za sedm minut neměla sílu na odpověď.

Fotbalisté Zlína postoupili do čtvrtfinále domácího poháru. Obhájci trofeje v osmifinále MOL Cupu na hřišti druholigové Vlašimi vyhráli až po penaltovém rozstřelu 5:4, v základní hrací době i po prodloužení zápas skončil 1:1.

Zlínští ve Vlašimi většinu prvního poločasu kontrolovali hru až ve 33. minutě otevřel skóre Železník. Druhý poločas začali aktivněji domácí a po hodině hry už Vlašim vyrovnala. Kadlec utekl obraně a nacentroval na Fotra, který hlavou překonal Dostála.

Při pokutových kopech měli pevnější nervy "Ševci". Matejov, Mehanovič, Diop, Traoré i Džafič své pokusy proměnili, na domácí straně neuspěl Hadaščok. Účastník letošní Evropské ligy si tak spravil chuť po nedělním domácím debaklu 1:5 s Mladou Boleslaví.

V prvním středečním osmifinále MOL Cupu postoupili fotbalisté Mladé Boleslavi postoupili, když zvítězili 4:2 na hřišti třetiligových Domažlic. Dva góly hostů vstřelil Jan Chramosta a po jednom Marek Matějovský a Petr Mareš.

Osmifinále MOL Cupu, českého fotbalového poháru:

Sparta Praha - Baník Ostrava 2:2 (1:1, 0:1), na pen. 2:4
Branky: 77. Janko, 107. Šural - 37. Hrubý, 93. Azackij. Penalty proměnili: Šural, Janko - Pazdera, Hrubý, J. Šašinka, O. Šašinka. Neproměnili: Néstor, Karavajev. Rozhodčí: Pechanec - Myška, Flimmel. ŽK: Mavuba, Mareček, Janko, Sáček - Morgan, Šindelář, Stáňa, Šustr, Pokorný, Azackij, O. Šašinka, J. Šašinka. Diváci: 4213.
Sestavy:
Sparta: Dúbravka - Karavajev, Štetina, Hovorka, M. Kadlec - Mareček, Mavuba (67. Janko) - Ben Chaim (45. Néstor), Lafata, Vatajelu (46. Sáček) - Šural. Trenér: Stramaccioni.
Ostrava: Šustr - Pazdera, Pokorný, Azackij, Morgan - Šindelář - Sus (71. Stáňa), De Azevedo (114. O. Šašinka), Hrubý, Granečný - Poznar (84. J. Šašinka). Trenér: Kučera.

Vysočina Jihlava - Slavia Praha 1:3 (1:0)
Branky: 21. Nový - 52. Frydrych, 57. Necid, 59. Flo. Rozhodčí: Houdek - Kubr, Vlasjuk. ŽK: Zaviška - Bílek. Diváci: 2348.
Sestavy:
Jihlava: Rakovan - Tlustý (65. Urblík), Kryštůfek, Krejčí, Keresteš - Záviška, Vaculík, Nový, Novotný (76. Dvořák) - Rabušic (68. Klíma), Ikaunieks. Trenér: Kopecký.
Slavia: Kovář - Frydrych, Jugas, Bílek, Flo - Hromada, Rotaň - Stoch (46. Van Buren), Danny (77. Altintop), Zmrhal - Necid (90.+2 Škoda). Trenér: Šilhavý.

Sellier & Bellot Vlašim - Fastav Zlín 1:1 (0:1), na penalty 5:4
Branky: 62. Fotr - 33. Železník. Penaltu proměnili: Jeslínek, Tusjak, Fotr - Matejov, Mehanovič, Diop, Traoré, Džafič. Penaltu neproměnil: Hadaščok (Vlašim). Rozhodčí: Lerch - Černý, Koval. ŽK: Podio (Zlín). Diváci: 804.
Sestava Zlína: Dostál - Bartošák, Hnaníček, Janíček, Matejov - Džafič, Podio (60. Traoré), Hronek (46. Jiráček), Kopečný - Železník (80. Diop), Mehanovič. Trenér: Páník.

Jiskra Domažlice - FK Mladá Boleslav 2:4 (1:2)
Branky: 36. Došlý, 68. Braun - 12. a 45. Chramosta, 75. Matějovský, 76. Mareš. Rozhodčí: Ardeleanu - Kotalík, Pečenka. ŽK: Stronati, Magera (oba M. Boleslav). Diváci: 1265.
Sestava M. Boleslavi: Agajev - Takács, Magera, Stronati, Fleišman - Hubínek, Mareš - Přikryl (87. Fabián), Matějovský (83. Rada), Chramosta (69. Mingazov) - Mebrahtu. Trenér: Uhrin ml.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme