Sparta potvrdila Stramaccioniho. Ital podepsal smlouvu na dva roky

Fotbalová Sparta oficiálně představila nového kouče. Stal se jím jednačtyřicetiletý Ital Andrea Stramaccioni. Ten na lavičce týmu nahradí Petra Radu, který skončil po posledním zápase proti Slovácku. Stramaccioni podepsal na Letné dvouletý kontrakt.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ital Andrea Stramaccioni se stal novým trenérem fotbalové Sparty.

Ital Andrea Stramaccioni se stal novým trenérem fotbalové Sparty. | Foto: AC Sparta Praha

Posledním působištěm italského kouče byl řecký Panathinaikos. V minulosti Stramaccioni působil také v Interu Milán a Udinese v Serii A.

Podle prohlášení klubového webu doplní nového trenéra v realizačním týmu spolupracovníci z Itálie. Současně bude mít možnost ponechat si členy současného štábu.

Rodák z Říma nahradí na lavičce Sparty Petra Radu, který dovedl celek z Letné ke třetí příčce v tabulce. Podle italských médií by si měl Stramaccioni vydělat zhruba 40 miliónů korun ročně.

Pro Spartu je už pátým koučem za poslední rok.

Stramaccioni se na trénování dal v roce 2005, kdy vedl mládežnické celky AS Říma. Později zastával stejnou roli také v Interu Milán. Jeho hráčská kariéra skončila velmi brzy. V sezoně 1994/95 byl členem kádru Boloni, ale pro vážné zranění kolene nestihl odehrát ani jeden zápas a s aktivním fotbalem skončil.

Italský trenér bude čtvrtým zahraničním koučem v české lize vyjma Slováků. V roce 1994 vedl Spartu Němec Jürgen Sundermann, v Příbrami působil Massimo Morales z Itálie a Slavii v roce 2014 trénoval Nizozemec Alex Pastoor.

Michal Sobotka, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme