Sparta porazila Duklu 3:2 a je třetí. Trefili se Kanga, Zahustel a Tetteh

V dohrávce 21. kola Fortuna ligy porazila Sparta Duklu na jejím hřišti 3:2 a posunula se na třetí místo. Dukla v zápase dvakrát vedla. Ale svěřenci trenéra Ščasného díky gólům Kangy, Zahustela a Tetteha utkání otočili.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Momentka ze zápasu mezi Duklou a Spartou

Momentka ze zápasu mezi Duklou a Spartou | Foto: Roman Vondrouš | Zdroj: ČTK

V rámci dohrávky 21. kola fotbalové Fortuna ligy čekalo Spartu druhé malé pražské derby v řadě. Zatímco minulý týden změřila na Letné síly s Bohemians 1905, nyní zavítala na nedaleko vzdálenou Julisku, kde ji čekala Dukla.

Změna trestu na podmíněný. Sparťanští fanoušci se na utkání s Duklou podívají

Číst článek

Oproti zápase s Bohemians udělal trenér Zdeněk Ščasný dvě změny. Mladého Adama Hložka nahradila na pravém křídle zimní posila ze Švédska David Moberg Karlsson. Ve stoperské dvojici dostal po boku Dominika Plechatého zase přednost Costa namísto Lukáše Štetiny.

První šanci ale měla domácí Dukla už ve 3. minutě hry. Španěl Pablo González posunul v pádu na Branislava Miloševiće, který napřáhl a dalekonosnou ranou z třiceti metrů překonal brankáře Sparty Florina Nitu.

Už o dvě minuty později to mohlo být 2:0. Aktivně hrající González našel nabíhajícího Daniela Tetoura, který předložil míč bývalému hráči Sparty Jakubu Podanému. Ten ale v tutové šanci selhal.

Za Spartu vyrovnal Kanga

Sparta se ale oklepala a ve 12. minutě se dočkala i vyrovnání. Ghanský útočník Benjamin Tetteh vysunul Michala Sáčka, který se k zakončení mezi dvěma hráči Dukly neprobil. Odražený míč si ale našel Guélor Kanga a míč uklidil do brány.

Neuplynuly ani tři minuty a Sparta mohla strhnout vedení na svoji stranu. Matěj Hanousek pronikl po levém křídle do vápna svého bývalého klubu a přihrál do slušné pozice Sáčkovi. Ten ale šancí pohrdl a dobře zakončit nedokázal.

Těsně před dovršením třicáté minuty zápasu se opět připomněli hráči Dukly. Milošević centroval, Podaný míč sklepl pro Daniela Součka, který z první vystřelil nad sparťanskou branku.

Nepřesně střílel také na druhé straně Tetteh, který nevyužil přihrávku od  Karlssona.

Karlsson měl podíl také na akci z 38. minuty, na jejímž konci byla střela Kangy. Branku ale minul a první poločas tak skončil za nerozhodného stavu 1:1.

🔚 Sparta otočila zápas na Dukle a vítězí! #acsparta

19:53 – 18. 02. 2019

2 48

Rozhodl Tetteh

Běžela 56. minuta hry a Tetour přihrál Gonzálezovi. Španělský rodák ve službách Dukly si potáhl míč za Hanouska a vyslal na branku střílený centr, který si do vlastní branky srazil stoper Dominik Plechatý. Dukla tak znovu vedla.

Hostující lodivod Ščasný zareagoval na nepříznivý stav střídáním a poslal do hry šestnáctiletého Adama Hložka a středopolaře Martina Haška. A tížený efekt se dostavil vzápětí. Michal Sáček nacentroval míč z přímého kopu na hlavu Ondřeje Zahustela, který srovnal na 2:2.

V 68. minutě hry viděli diváci Na Julisce šance na obou stranách. Ani Podaný na straně Dukly, ani Sparťan Tetteh je ale neproměnili.

Sparta následně převzala iniciativu, ale vyložené šance se nedostavovaly. Jedna ale přeci jen přišla a byl z toho vedoucí gól. Střídající Eldar Civić poslal na levém křídle do běhu Hanouska, která nacentroval balón na hlavu Tetteha a ten se nemýlil.

Dukla se ale nevzdávala a hnala se za vyrovnáním. Skrumáž před Nitou ale brankou neskončila.

Další šance už si ani jeden tým nevypracoval a utkání tak skončilo výhrou Sparty 3:2. Tým okolo kapitána Martina Frýdka se tak posunula na třetí místo o skóre před Baník Ostrava. Právě s Ostravou změří Sparta síly ve vzájemném zápase v neděli.

„Kdybychom dali rychlé dva góly, je to úplně jiný zápas. My místo toho gól dostaneme a pak to takhle vypadá. Tahle výhra je vydřená,“ hodnotil pro Radiožurnál zápas Matěj Hanousek

jbk, Kryštof Berka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme