Jestli chtějí vlétnout na hřiště, tak po zápase, komentoval chování sparťanských fanoušků kapitán Šural

Když hlasatel při zápasech fotbalové Sparty na Letné představí soupisku domácích, pokaždé dodá, že dvanáctým hráčem týmu jsou fanoušci. Jenže ti tentokrát ani trochu nepomohli a někteří svým chováním podtrhli výbuch Pražanů v Evropské lize, když vběhli během utkánÍ na hřiště. Sparťané sice v porazili doma srbskou Suboticu 2:1, jenže i kvůli gólu inkasovanému z penalty ztrátu z prvního zápasu nesmazali.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Smutek sparťanských fotbalistů po vyřazení z Evropské ligy

Smutek sparťanských fotbalistů po vyřazení z Evropské ligy | Foto: Kateřina Šulová | Zdroj: ČTK

„Pro mě to bylo hodně necitlivé, byli jednou u brány a on jim odpíská penaltu. Nebudu spekulovat, jestli měla být, nebo ne, ale ta nás poslala úplně dolů,“ říkal po zápase Josef Šural.

Přehrát

00:00 / 00:00

Sezona sotva začala a Sparta už má za sebou první problém. Vypadla hned ve 2. předkole EL a ostudu si neudělala jen konečným výsledkem dvojzápasu se Suboticou, ale také chováním svých fanoušků.

Kapitán Sparty mluvil s novináři potichu, s nepřítomným výrazem ve tváři se vracel k rozhodujícímu momentu. Jako by z něj už vyprchaly všechny emoce ze zápasu, ve kterém toho on sám stihl poměrně dost.

Dal gól, byl i u dalších šancí, po zápase dostal červenou kartu za to, jak od plic vynadal sudímu, a ještě předtím usměrňoval rozdivočelé domácí fanoušky, několik z nich totiž v nejméně vhodnou chvíli vtrhlo na hřiště.

„Jenom jsem je poprosil, aby nám dali čas, aby nezdržovali hru. Jestli chtějí vlétnout na hřiště, tak ať tam jdou po zápase. Řekl jsem jim, ať to nezdržují, že potřebujeme hrát. Naštěstí to pochopili a odešli,“ popisuje celou situaci Šural.

Jenže zase tak rychlý odchod to nebyl, každopádně se pár minut nehrálo, víc práce než fotbalisti měla pořadatelská služba, a to všechno ve chvíli, kdy Sparta potřebovala útočit a vstřelit dvě branky. Mírně řečeno, dost nešťastné načasování.

„Ani nevím, proč tam vtrhli, jestli kvůli rozhodčímu, nebo kvůli hráčům. Vážně nevím. Nijak jsem se tím nezabýval,“ nechtěl příliš komentovat celou situaci trenér Zdeněk Ščasný.

„Bude to velký problém směrem k UEFA. Počkáme na zprávu delegáta, disciplinární řízení s námi ale asi bude zahájeno. Za poslední dva roky s námi bylo řízení zahájeno několikrát, což nám určitě nepomůže,“ připustil tiskový mluvčí Sparty Ondřej Kasík.

Mnohem závažnějším sportovním problémem je pro Spartu další absence v evropských pohárech a nejrychlejší možné vyklizení pozic na mezinárodní scéně.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme