Pokuta a podmínečně uzavřené tribuny. Sparta pyká za rasismus fanoušků proti olomouckému Poulolovi

Fotbalová Sparta dostala pokutu 100 tisíc korun a má podmínečně uzavřenou část domácího stadionu. Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace potrestala pražský klub za rasistické chování části fanoušků vůči olomouckému defenzivnímu univerzálovi Florentu Poulolovi v zápase úvodního kola nejvyšší soutěže. Disciplinárka o tom informovala v tiskové zprávě.

Praha (Aktualizováno: 18:55 5. 8. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Juliš

Lukáš Juliš | Zdroj: Profimedia

Pokud se v příštích čtyřech utkáních na Letné znovu objeví projevy rasismu, bude mít Sparta na dva soutěžní zápasy zavřené sektory C9 a C10 (protilehlá tribuna) a B1 až B4, kde sídlí „kotel“. Pražský klub pyká také za to, že někteří diváci v duelu s Olomoucí vhazovali předměty na hrací plochu a používali pyrotechniku.

Vrba uznal sílu Monaka a litoval Hložkovy šance. ‚Porazili jsme rasismus,‘ prohlásil trenér Kovač

Číst článek

K rasistickému incidentu vůči Poulolovi došlo v 80. minutě. Francouzský hráč tmavé pleti si stěžoval na chování některých diváků na hlavní tribuně a sudí Pavel Orel následně přes čtvrtého rozhodčího požádal pořadatele, aby prostřednictvím hlasatele fanoušky zklidnil.

Čtyřiadvacetiletý rodák z Martiniku chtěl odejít ze hřiště, ale po podpoře od spoluhráčů nakonec zápas dokončil. Letenský klub po incidentu vyhodnocuje kamerové záznamy a proti viníkům hodlá podniknout konkrétní kroky.

„Z dostupných materiálů je patrné, že v tomto případě nešlo o pokřiky několika málo jednotlivců, ale pokřiky vycházely z více sektorů,“ uvedl předseda disciplinární komise Richard Baček, jenž doufá, že se Spartě podaří viníky identifikovat.

„V peněžité části trestu je vedle tohoto nevhodného chování také zohledněno použití většího množství pyrotechniky. Ještě je nutné poznamenat, že v případě obdobných projevů i z jiných částí stadionu v příštích utkáních, může být případným trestem rovnou uzavření těchto sektorů,“ přidal Baček.

Spartě hrozí i trest od UEFA, protože v úterním domácím utkání 3. předkola Ligy mistrů s Monakem (0:2) část diváků rasisticky urážela záložníka tmavé pleti Auréliena Tchouaméniho po jeho vedoucím gólu ve 37. minutě. Hráči francouzského soupeře včetně trenéra Nika Kovače si stěžovali u rozhodčího Michaela Olivera na rasistické skřeky některých fanoušků, kteří směrem k Tchouaménim také házeli plastové kelímky.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme