Ještě loni hrál za rezervu, teď je nejlepší ligový střelec. Spartu táhne znovuzrozený kanonýr Juliš

Po dvou ligových kolech nové sezony je na hodnocení brzy, ale na tabulku střelců se mu i tak musí koukat krásně. Fotbalista Lukáš Juliš je v ní na prvním místě, prosadil se totiž i proti Olomouci, kterou Sparta porazila 3:0. Díky němu a možná i díky šťastné roušce.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lukáš Juliš (vlevo) slaví gól se spoluhráčem Andreasem Vindheimem

Lukáš Juliš (vlevo) slaví gól se spoluhráčem Andreasem Vindheimem | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

„Tuhle roušku mi poslala jedna fanynka, tak jí za to děkuju, protože nám přinesla štěstí.“ Trenér Václav Kotal mával před kamerou černou rouškou. Osvědčila se a pověrčiví sparťané by možná uvěřili, že i díky tomu kusu látky tým úspěšně vstoupil do sezony.

Přehrát

00:00 / 00:00

Sparťanský útočník Lukáš Juliš má v úvodu sezony skvělou střeleckou formu. Více v příspěvku Davida Nyče

I když racionálně uvažující člověk zmíní spíš góly Lukáše Juliše, který se už v první půli trefil dvakrát. A že pak nepřidal ještě třetí gól, to mu z tribun rozhodně nikdo nevyčítal.

„Mohl to být gól. Je to škoda, hattrick je hattrick, ale jsem spokojený i se dvěma. Máme nějaký svůj cíl na šest kol, kterého se zatím držíme, a doufáme, že se nám ho podaří splnit. Ano, je to osmnáct bodů,“ prozradil útočník Letenských.

Tři góly v úvodní čtvrthodině. Plzeňský trenér Guľa litoval po debaklu v Liberci nepovedeného začátku

Číst článek

Tedy plný počet bodů. A nemusí to být přehnaně ambiciózní plán, pokud bude Juliš i v dalších zápasech podobně produktivní. A pokud bude dál ukazovat, že je po hostováních i období stráveném v B-týmu připravený se ve Spartě naplno prosadit.

„Osvědčuje to, proč jsme si ho tady nechali. Měl jsem ho před rokem v béčku, kde nám dal během poloviny sezony jedenáct gólů. Věděli jsme, že to v něm je, a jsem rád, že to potvrzuje i v áčku,“ říká o svém svěřenci trenér Kotal, který se šťastnou rouškou učinil stejně šťastné rozhodnutí nechat hrát Lukáše Juliše.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme