‚Ne každý snese význam toho klubu.‘ Sparťané se podle Uhrina hůř vyrovnávají s tlakem

Tak jako každé předchozí léto koupili několik nových hráčů, přivedli trenéra a plánovali, jak už konečně prolomí období nezdarů. Jenže ani současná sezona sparťanů zatím nevypadá růžově. Fotbalisté z Letné jsou v půlce tabulky, 15 bodů za vedoucí Slavií a jen šest od přímého sestupu. A navíc je čeká souboj s týmem emotivního kouče, který má proti Spartě vždycky velmi silnou motivaci uspět.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zklamaní fotbalisté Sparty po porážce na hřišti Plzně

Zklamaní fotbalisté Sparty po porážce na hřišti Plzně | Foto: Miroslav Chaloupka | Zdroj: ČTK

František Straka, který kdysi právě letenskou lavičku nedobrovolně opouštěl, už dal několikrát veřejně najevo, že mu výsledky bývalého klubu nejsou lhostejné. V sobotu ale může horšího období Sparty využít jako trenér Karviné. Na jaře se mu to v Praze povedlo, jeho tým vyhrál 3:1. A bez šance nemusí být ani teď v období, o kterém mluví kapitán Martin Frýdek jako o nejhorším, jaké ve Spartě zažil.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalová Sparta se stále nemůže dostat z herní krize a tlak na její hráče roste. Více v příspěvku Jaroslava Plašila

Sparta už toho vyzkoušela v posledních letech hodně, aby ovládla českou fotbalovou ligu. Sestavila mezinárodní tým včetně zahraničního kouče, přilákala úspěšného reprezentačního trenéra, udělala několik změn ve vedení klubu. A znovu si vyhlédla ideálního muže pro lavičku, tentokrát Václava Jílka, ale ani on zatím není úspěšný.

„Nenacházíme se v tuhle chvíli v takovém rozpoložení, aby si všichni hráči dostatečně věřili, a pak je to vidět i na hřišti,“ řekl Jílek po porážce v Plzni.

„V útočné činnosti to není špatné. Základ je ale podle mě obrana, která dělá vždycky chyby. Majitel Křetínský má přece dost peněz, tak proč nekoupí kvalitní hráče?“ diví se jeden z nejúspěšnějších trenérů české éry Dušan Uhrin, že se majitel klubu Daniel Křetínský nepostará o to, aby do Sparty přicházeli kvalitnější fotbalisté.

Změna na pozici trenéra aktuálně není tématem, tvrdí mluvčí Sparty. Jílka se zastal i Vrba

Číst článek

„Ne každý snese význam toho klubu. Někteří hráči přijdou do Sparty a zamává to s nimi, psychicky to nezvládnou. To je případ celé obrany – Štětina v Dukle byl vynikající, Radakovič v Olomouci. Přijdou do Sparty, a nic. Trávník nebo Kozák, který bojuje, bojuje, ale zatím to on a někteří hráči nevstřebali,“ přiznává bývalý trenér Sparty i národního týmu, že třeba útočník Libor Kozák nebo záložník Michal Trávník jsou fotbalisty, které přitom on sám v klubu na Letné chtěl vidět.

„Je to určitě velká značka českého fotbalu a tlak je velký, ale jestli chceme hrát za Spartu, tak bychom se s tím měli poprat a tak velkých chyb se vyvarovat,“ souhlasí Michal Trávník s tím, že není pro každého snadné potvrzovat ve Spartě výkony z předchozích většinou menších klubů.

Proti jednomu takovému v sobotu večer nastoupí, utkání Sparty proti Karviné začne v 19 hodin.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme