Nejlepší hospodářský výsledek pod Křetínským. Sparta zakončila sezonu vysokým ziskem

Na trávníku to fotbalové Spartě poslední roky moc nejde, i přesto ale byla minulá sezona pro majitele pražského klubu úspěšná. Klub ji totiž zakončil s vůbec nejlepším hospodářským výsledkem od roku 1999.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalista Sparty Praga Guelor Kanga

Fotbalista Sparty Praga Guelor Kanga | Zdroj: Profimedia

Sparta zakončila sezonu se ziskem téměř 312 milionů korun. Klub čísla zveřejnil v pozvánce na valnou hromadu, která také začátkem prosince bude hospodaření klubu řešit a schvalovat.

Jablonci pomohla povedená střídání. ‚Ve druhém poločase neměla Sparta jedinou šanci,‘ říká Rada

Číst článek

I proto nechtěl tiskový mluvčí Sparty Ondřej Kasík zatím blíž specifikovat tržby a náklady Letenských. Akcionářům (tedy společnosti J&T Credit Investment sale) představenstvo navrhuje, aby peníze zůstaly v klubu a využily se ke snížení ztrát z předešlých let. Ty dosahovaly hodnoty až 1,5 miliardy korun.

Sparta má společně se Slavií nejdražší kádr v tuzemsku, a ani v minulé sezoně se k prémiím z evropských pohárů nedostala. Finančně si ale pomohla prodejem hráčů a hlavně prodejem pozemků další z firem majitele Daniela Křetínského.

„Ty pozemky jsou pravděpodobně ještě důležitější. Je to miliardový projekt a dá se čekat, že ta částka musela být vysoká. Jinak se nárůst v podstatě nedá vysvětlit, protože za minulou sezonu nedošlo k ničemu tak zázračnému a skvělému, aby se to otočilo o několik set milionů,“ řekl Radiožurnálu redaktor Forbesu Pavel Kalouš. Za předchozí sezonu 2017/2018 byla Sparta v rekordní ztrátě téměř 724 milionů korun.

Na tržbách se mohl projevit i přestup záložníka Nicolaea Stanciua, který odešel za téměř 200 milionů korun do saúdskoarabského Al Ahlí, klub byl ale s platbou dlouho v prodlení. Podle zpráv Radiožurnálu se letenský klub snažil s Al Ahlí domluvit na splátkovém kalendáři, ale jestli k dohodě došlo a Arabové začali s plněním, to zatím nevíme. Sparta nechce celou situaci oficálně komentovat.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme