Policie hledá chuligány, kteří při zápase Sparty se Suboticí v předkole Evropské ligy vnikli na hriště

Pražská policie hledá neukázněné fanoušky, kteří minulý čtvrtek během fotbalového utkání Sparty a srbského celku Spartak Subotica vnikli na hřiště. Kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví. Některé z podezřelých se nepodařilo identifikovat, proto se policie obrací s žádostí na veřejnost. Fotografie fanoušků zveřejnila na policejním webu.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kriminalisté hledají chuligány z Letné

Kriminalisté hledají chuligány z Letné | Zdroj: Policie ČR

Fanoušci v závěru druhého poločasu vyběhli z domácího sektoru přímo na hrací plochu a zápas musel být přerušen, uvedla policejní mluvčí Andrea Zoulová. Vyhodnocením kamerových záznamů se podařilo některé z podezřelých osob identifikovat.

Jestli chtějí vlétnout na hřiště, tak po zápase, komentoval chování sparťanských fanoušků kapitán Šural

Číst článek

„Ve zbývajících případech se nyní vyšetřovatelé obracejí na veřejnost se žádostí o pomoc a spolupráci s identifikací,“ uvedla policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Jakoukoli informaci, která by vedla k určení identity výtržníků zachycených na záběrech, přijme pražská policie na lince 158.

Nepokoje fanoušků během odvety 2. předkola Evropské ligy vyvolala penalta, po které hosté snížili na 1:2, což jim přineslo postup. Autor gólu Bojan Čečarić navíc běžel slavit přímo před tvrdé jádro fanoušků Sparty, kteří ho zasypali kelímky s pivem.

Následně seběhli z horních pater tribuny ke hřišti a v jeho rohu prolomili bariéru. Po dvou minutách se po domluvě sparťanského kapitána Josefa Šurala vrátili na tribunu a zápas po pětiminutové pauze pokračoval.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme