Poprvé po jednadvaceti letech, ale bez opor. Fotbalová Sparta odehraje zimní turnaj v kombinované sestavě

Zimního fotbalového Tipsport Cupu se po dvou desetiletích zúčastní i pražská Sparta. A bude to teprve podruhé v historii, kdy letenský klub do tradičního přípravného turnaje zasáhne. Oproti některým dřívějším zprávám pořadatelů už je ale zřejmé, že nenasadí do zápasů nejsilnější výběr.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Baník Ostrava proti Spartě Praha

Baník Ostrava proti Spartě Praha | Zdroj: Profimedia

„Celý rok bylo ve hře, že by se Tipsport ligy zúčastnil A-tým, ale nakonec to s ohledem na dva faktory nebylo možné. Na soustředění odjíždíme trochu později, než je finálový Malta Cup. A pro českou část Tipsport Cupu jsme měli požadavek, abychom hráli na přírodních trávnících, což se nakonec nepodařilo,“ vysvětlil Radiožurnálu mluvčí fotbalové Sparty Ondřej Kasík.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalová Sparta odehraje zimní Tipsport Cup v kombinované sestavě. Více v příspěvku Tomáš Petra

„Snažili jsme se o to, aby hrálo ‚áčko‘. Ale musíme respektovat Spartu, je to pro ně velmi drahá investice do jejich hráčů. Chápeme ten argument,“ řekl ředitel turnaje Aleš Kolář.

Tradiční klání hrála Sparta v zimní přestávce jen jednou, a to v roce 1999. Přestože se ho tentokrát zúčastní rezervní výběr, v zápisech o utkání označení B-tým nenajdete.

„Startují pod názvem Sparta Praha, ne Sparta Praha B. Nemělo by to být ortodoxní ‚béčko‘, mělo by jít o kombinovanou sestavu,“ tvrdí Kolář.

Tradiční silvestrovské derby skončilo remízou 3:3, kategorii veteránů ovládla Sparta

Číst článek

„Těžko v zimním přípravném období rozlišovat A-tým a B-tým. Pod smlouvou máme poměrně hodně profesionálních hráčů a trenéři obou týmů si mezi sebou řeknou, jak budou jednotlivé hráče vytěžovat,“ dodal mluvčí fotbalové Sparty Ondřej Kasík.

Které hráče bude mít pro zimní ligu k dispozici kouč B-týmu Václav Kotal, se rozhodne v úterý na schůzi trenérů. „O tom rozhoduje sportovní vedení. U nás se uvidí, připravujeme hráče do ‚áčka‘ a například šestnáctiletý Adam Karabec by s nimi měl nastoupit do přípravy,“ řekl Kotal.

Z elitních českých týmů tak Tipsport Cup odmítly jen Slavia a Plzeň. „Jednáme s nimi každý rok, ale je pravda, že jsme na ně nevyvinuli takový tlak jako na Spartu,“ přiznal ředitel turnaje Kolář, že i letošní ročník bude bez dvou nejlepších ligových klubů.

Tomáš Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme