Zákaz výjezdu. Fanoušci Sparty nesmějí na dvě nejbližší venkovní utkání

Fanoušci fotbalové Sparty Praha nesmějí na dva nejbližší venkovní soutěžní zápasy do sektorů pro hosty. Disciplinární komise potrestala klub za výtržnosti příznivců ve středečním pohárovém derby na Slavii, Letenští zároveň zaplatí pokutu 100 tisíc korun. Disciplinárka zahájila řízení také se Slavií.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci Sparty na cestě do Edenu

Fanoušci Sparty na cestě do Edenu | Foto: Aleš Berný | Zdroj: ČTK

Spartě přitížilo, že její fanoušci se takto provinili v této sezoně už několikrát. Po posledním venkovním utkání podzimu v Příbrami už letenský klub dostal stejný trest na jedno venkovní utkání, který komise nakonec změnila na podmínku.

Cesta do hlubin fanouškovy duše: ‚Na stadion se chodí kvůli atmosféře, bez emocí to nejde‘

Číst článek

„Doufali jsme, že podmíněný trest bude fungovat jako prevence, bohužel k tomu nedošlo,“ uvedl v komuniké předseda disciplinárky Richard Baček.

Teď se Sparta bude muset obejít bez fanoušků v sobotním duelu posledního kola základní části ligy v Opavě a poté v úvodním venkovním utkání v nadstavbě.

„Fanoušci Sparty masivně vhazovali pyrotechniku na hrací plochu, a to tentokrát až do hloubi hřiště. Z důvodu tohoto prohřešku došlo současně k přerušení utkání na minutu a půl. Fanoušci Sparty vhazovali pyrotechniku na hrací plochu při venkovních utkáních v této sezoně již popáté a potřetí tím způsobili přerušení utkání," dodal šéf disciplinárky.

Opavský klub v souvislosti s rozhodnutím na svém webu napsal, že nevpustí na stadion návštěvníky se sparťanskými symboly. 

Chováním fanoušků Slavie při pohárovém derby se bude komise zabývat až za týden. „Zástupci domácího klubu se z vážných důvodů omluvili a požádali o odročení na příští čtvrtek, kdy rozhodneme,“ vysvětlil Baček.

Zřídili jsme si nadstavbu, ale na Plzeň - Sparta nechceme hostující fans 🙄
Jestli je smyslem mít ligu jak Nizozemsko, Belgie, Polsko... Fajn, nic proti, těším se, ale jde se ze špatného konce.
Zatím mi to přijde jak v Kocourkově - staví se barák od střechy a přitom nemá zdi...🤦‍♂️

18:33 – 25. 04. 2019

14

Za týden se bude disciplinárka také zabývat chováním asistenta trenéra Slavie Pavla Řeháka, který se při pohárovém semifinále pokusil napadnout Martina Frýdka. Záložník Sparty byl totiž vyloučen za ostrý zákrok na Josefa Hušbauera, ale po zásahu videorozhodčího byl trest změněn na žlutou kartu a Frýdek mohl pokračovat v utkání.

Pokutu 100 tisíc korun musí zaplatit Opava. Klub dostal trest za pyrotechniku při ligovém utkání s Olomoucí. Slezský celek je navíc na dva měsíce v podmínce a hrozí mu uzavření čtyř sektorů na jedno soutěžní utkání.

Potrestán byl také sportovní manažer Slovácka Veliče Šumilikoski, který za urážlivé chování k rozhodčím po duelu s Libercem dostal pokutu 50 tisíc korun a šest zápasů nesmí vykonávat žádnou funkci. "Šlo už o třetí podobný prohřešek v sezoně a museli jsme přistoupit k trestu na samé horní hranici," uvedl Baček.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme