Kanga dokáže při penaltě zachovat klidnou hlavu, ocenil sparťanský kouč Jílek dvougólového střelce

Hned tři pokutové kopy viděli fanoušci na Letné při ligové výhře pražské Sparty nad Příbramí. Zatímco Guélor Kanga oba proměnil, hostujícímu Martinu Zemanovi penaltu chytil brankář Florin Nita.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Sparty se radují z gólu do sítě Příbrami

Fotbalisté Sparty se radují z gólu do sítě Příbrami | Foto: Kateřina Šulová | Zdroj: ČTK

„Je dobře, že si vzal obě penalty a proměnil je způsobem, jakým je proměňuje standardně na trénincích. Je to hráč, který dokáže v těchto situacích zachovat klidnou hlavu,“ ocenil Kangu sparťanský kouč Václav Jílek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na Letné se v nedělním zápase Sparty s Příbramí kopaly hned tři penalty. Více v reportáži Jakuba Kanty

Kanga první gól Sparty připravil a zbylé dva pak sám dal z penalt. Chvíli ale trvalo, než se k prvnímu pokutovému kopu v 39. minutě mohl postavit.

„O penaltě jsem byl přesvědčený, proto jsem i za rozhodčím běžel, aby si to nechal zkontrolovat,“ řekl Radiožurnálu sparťan Michal Trávník, kterého fauloval v pokutovém území příbramský Pavel Hájek.

Slavia v Karviné zahazovala šance a poprvé v sezoně ztratila, Sparta v pohodě porazila Příbram

Číst článek

„Penalta to byla, Trávník tam po centru vyplaval sám, mohl to uklízet. Šel jsem tam skluzem, abych mu to vypíchl, ale balón jsem netrefil,“ přiznal Hájek. K exekuci pokutového kopu se postavil Kanga a s přehledem proměnil.

Stejnou možnost měl zanedlouho také hostující Martin Zeman. Ten ale z klidu z jedenáctimetrové vzdálenosti neuspěl. „Neměl jsem to vymyšlené, prostě jsem to kopnul špatně,“ řekl Zeman.

Gabonský záložník v dresu Sparty pak dostal ještě v závěru jednu možnost ukázat, že pokutové kopy netrénuje nadarmo.

„Stejně k tomu nikoho nepustí a dává s jistotou, takže zatím není potřeba nic měnit,“ doplnil Trávník.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme