Sparta soutěžní premiéru pod Stramaccionim nezvládla. V Bělehradě prohrála 0:2

Fotbalisté Sparty první soutěžní zápas v novém ročníku nezvládli. V úvodním zápase 3. předkola Evropské ligy prohráli na hřišti Crvené Zvezdy Bělehrad 0:2.

Tento článek je více než rok starý.

Bělehrad Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sparta na hřišti Crvene Zvezdy prohrála

Sparta na hřišti Crvene Zvezdy prohrála | Foto: AC Sparta Praha

Spartě se na stadionu Marakana v Bělehradě nedařilo už od úvodu. Hned ve 3. minutě brankář Dúbravka podcenil vyběhnutí a měl štěstí, že útočník Crvené Zvezdy Boakye nezakončoval do prázdné branky.

Obměněný tým Sparty začne sezonu v Bělehradě. Václav Kadlec se nevešel ani do nominace

Číst článek

Z následného rohu už ghanský forward síť rozvlnil, ale byl v ofsajdu. Ve 13. minutě už ale i praporek pomezního rozhodčího zůstal dole a Richmond Boakye po náběhu za obranu otevřel skóre zápasu.

Sparta se dostala více k držení míče až později v prvním poločase, ale větší příležitost si nevypracovala. Za poločasového stavu 0:1 kouč Sparty Andrea Stramaccioni ke dvěma střídáním, na hřiště se dostal i David Lafata, který hrál na pozici podhrotového hráče, ani s ním na hřišti Pražané příliš možností neměli.

Až po hodině zápasu připravoval velmi zajímavou pozici Marc Janko. Hlavou vybízel ke skórování spoluhráče před brankou, jenže žádného nenašel.

O dvě minuty později Crvena Zvezda rozhodla. Gabonec Guelor Kanga dostal příliš mnoho prostoru za pokutovým územím a tvrdou ranou pod břevno zvýšil na 2:0.

Sparťané si mohli do Prahy odvézt ještě horší výsledek než 0:2. Po špatné rozehrávce Plavšiće šel domácí Radonić z úhlu sám na branku, Dúbravkovi nasadil jesličky, ale trefil jen tyč. Sparta tak v prvním zápase prohrála 0:2 a za týden ji čeká v odvetě těžká práce, musí vstřelit minimálně tři branky.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme