Sparta uctí památku bývalého kapitána Šurala. Tým před zápasem nastoupí ve speciálních dresech

Poprvé si zahrají ligovou nadstavbu, navíc pod dočasným trenérem a k tomu proti velkému rivalovi z Ostravy. Pro fotbalisty Sparty by byl sobotní duel s Baníkem speciální už sám o sobě, jenže bude mít nakonec zcela jiný nádech. Domácí ho pojmou jako rozlučku s Josefem Šuralem. Jejich bývalým kapitánem, který zahynul na následky dopravní nehody v Turecku. 

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Josef Šural dal ve svém druhém ligovém zápase za Spartu druhý gól

Tragicky zesnulý Josef Šural | Zdroj: ČTK

Už od pondělí vzpomínají fanoušci na Josefa Šurala u pietního místa v podloubí letenského stadionu, jak bude pokračovat rozlučka přímo na trávníku, vysvětluje pro Radiožurnál tiskový mluvčí Sparty, Ondřej Kasík.

Přehrát

00:00 / 00:00

Speciální dresy s číslem 23. Sparťanští fotbalisté uctí památku bývalého kapitána Šurala

„Chtěli bychom se u nás na stadionu s Pepou Šuralem rozloučit co možná nejdůstojněji.  Před začátkem utkání vyjde tým na hřiště v dresech se jmenovkou Šural a s číslem 23. Celá základní jedenáctka bude mít na přední straně dresu vzkaz ,Nezapomeneme‘.“

Turecký Alanyaspor vyřadí Šuralovo číslo 90, po smrti fotbalisty finančně zajistí jeho rodinu

Číst článek

Než si Sparťané svléknou dresy s číslem Josefa Šurala, věnují v nich bývalému reprezentantovi, který na Letné hrál ještě před lednovým přestupem do Alanyasporu, minutu ticha. Pamětmí sadu si ale poté budou moct obléknout i další.

„Dresy, ve kterých nastoupí základní jedenáctka na předzápasový ceremoniál, půjdou poté dražby, která bude probíhat v on-line prostředí. Její kompletní výtěžek bude věnován rodině Pepy,“ dodává Ondřej Kasík k rozlučce Sparty s Josem Šuralem.

K zápasu skupiny o titul nastoupí Letenští proti Ostravě v 17 hodin 30 minut. Poslední sbohem dají blízcí Josefu Šuralovi v neděli v brněnském krematoriu.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme