Sparta začala zimní přípravu. V týmu končí letní posily Janko, Biabiany a Mandjeck

Fotbalová Sparta začala ve čtvrtek dopoledne zimní přípravu. Trenér Stramaccioni už nepočítá s trojicí zahraničních akvizic. Budoucí působení se řeší u rakouského útočníka Marca Janka a u dvojice záložníků Jonathana Biabianyho a Georgese Mandjecka.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Francouz Jonathan Biabiany.

Francouz Jonathan Biabiany. | Foto: AC Sparta Praha

Jak uvedl pražský klub na svých webových stránkách, do prvního zimního tréninku s týmem už nenastoupili Marc Janko, Jonathan Biabiany a Georges Mandjeck, jejichž budoucnost se řeší.

Přivést tolik cizinců byla chyba, uznal kouč Sparty Stramaccioni

Číst článek

Důvodem tohoto rozhodnutí je nutná redukce kádru s ohledem na účast pouze v jediné soutěži v jarní části sezony. Klub zohlednil také ekonomickou náročnost smluv zmíněné trojice.

Trenéru Stramaccionimu na čtvrtečním tréninku chyběl pro nemoc také Josef Šural a lehce zraněný Ondřej Zahustel.

Spartu a Slavii čeká místo titulu boj o druhé místo. 'Že by to v kabině nefungovalo, jsou kraviny,' říká Bičík

Číst článek

K letenskému celku se naopak připojili navrátilci z hostování. Zinedin Mustedanagič, který trávil podzim na Dukle, a Jiří Kulhánek, který prožil úspěšnou polovinu sezony ve Slovanu Liberec.

Šanci trénovat s prvním týmem dostali i mladíci z juniorských mužstev Sparty. Jde o dva útočníky, Václava Drchala a Youssoufa Daa.

Sparta během zimní přípravy dvakrát odcestuje na soustředění do Španělska, přičemž první herní test ji čeká na Strahově 9. ledna s druholigovým Táborskem.

jgr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme