Sparťan Tomáš Rosický: Neprolítneme ligou s tím, že ostatní jsou unavení. Takhle to nefunguje

Pondělní ligový zápas mezi fotbalisty Mladé Boleslavi a Sparty je možné nazvat i soubojem zklamaných. Oba týmy vypadly z kvalifikace Evropské ligy a na úvod sezony rozhodně nezáří. Hlavně pražský tým v létě investoval do kádru hodně peněz. Jenže výsledky a hra zatím skřípou.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Rosický při návratu na Letnou

Tomáš Rosický při návratu na Letnou | Zdroj: ČTK

„Ať hrajeme dobře, nebo ne, musíme pracovat. Tím spíš to platí pro nás,“ řekl Radiožurnálu Tomáš Rosický. Sparta se i s ním v sestavě hledá a potřebuje rychle najít cestu. Bez výsledků začne růst tlak a zvyšovat se nervozita. Pražský tým už má první velké zklamání za sebou. Vypadl z kvalifikace Evropské ligy, a tak má „dost klidu“ na nejvyšší domácí soutěž.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalisté Sparty se v úvodu sezony hledají

Rosický ale ví, že v tomto ohledu se nejedná o výhodu. „Možná ano, ale museli bychom být sžití a nebojovat sami se sebou. Nemůžeme prolítnout ligou s tím, že ostatní budou unavení. Takhle to nefunguje,“ má jasno zkušený záložník. Sám také přiznal, že podobnou obměnu kádru, jakou prošla Sparta, ještě nezažil.

Hráči přicházeli na poslední chvíli. Tým se neustále buduje, jak v šatně, tak na hřišti, kde toho zatím moc nefunguje a navíc pokaždé hraje někdo jiný. „Tři soutěžní zápasy a každý byla diametrálně jiná sestava. Týmu to neprospívá. Všechno jsou otazníky, které budeme zodpovídat postupně,“ sdělil Rosický.

Jedna z mála věcí, se kterou mohou být na Spartě spokojení, je, že se právě Tomáš Rosický už víc zapojuje do zápasů. Jeden z nejlepších českých fotbalistů posledních let sice ještě není fyzicky úplně na nejvyšší úrovni, po skoro nekonečném období nejrůznějších zranění ale hraje. I když zatím jen omezené části utkání. Jeho schopnosti, nejen fotbalové, teď Sparta potřebuje.

„Doufám, že se jeho kondice bude zlepšovat a stane se lídrem, protože tenhle tým potřebuje vůdce v obtížných momentech,“ byl by rád italský trenér Pražanů Andrea Stramaccioni, aby Rosickému zdraví vydrželo. Jestli hráčsky nově budovaný tým udělal nějaký pokrok, se může ukázat i v zápase v Mladé Boleslavi, která zažívá podobně neslavný úvod sezony. Hrát se začne v 17 hodin.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme