Sparťanští fotbalisté znovu mění cíle pro sezónu. Domácí pohár po prohře s Baníkem také nezískají

Po vyřazení z evropských pohárů chtěli fotbalisté Sparty získat titul v lize. Po několika ztrátách pak chtěli vyhrát alespoň domácí pohár, jenže teď po dalším krachu je třeba cíle zase změnit. Pražané skončili už v osmifinále, s ostravským Baníkem prohráli na Letné po penaltách.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Utkání Mol Cupu mezi AC Sparta Praha a FC Baník Ostrava

Utkání Mol Cupu mezi AC Sparta Praha a FC Baník Ostrava | Zdroj: ČTK

Ze složení sparťanské sestavy to bylo zřejmé. Pražanům šlo o hodně, rozhodně o víc než v jiných duelech podzimní části domácího poháru, jenže stejně jako nepovedené penaltové pokusy Albiacha a Karavaeva jsou definitivně v autu i šance na zisk trofeje v téhle soutěži.

„Obrovské zklamání, protože jak jste mohli vidět ani podle sestavy jsme nic nechtěli podcenit, ale bohužel se stalo. Prohráli jsme si to v základních 90 minutách a penalty už jsou potom loterie. Je to na nic, vypadli jsme z poháru, kterému jsme věřili,“ říká pro Radiožurnál útočník Josef Šural.

A zatímco Šural po zápase bědoval nad dalším sparťanským selháním, z ostravské kabiny se ozýval vítězný pokřik.

„Já jsem věřil, že bychom to mohli zvládnout, porazit Spartu přes penalty, protože oni teďka na tom nejsou asi psychicky úplně nejlépe, protože musí vyhrávat, a to nám pomohlo,“ vysvětloval kapitán Baníku Robert Hrubý.

I on cítil, že může jeho tým zahrávat penalty rozhodně uvolněněji. Pod větším tlakem byl tým, který měl v plánu hrát evropské poháry, bojovat o mistrovský titul a po dvojitém krachu teď alespoň o ten v domácím poháru.

Sparta po penaltové prohře s Baníkem končí v Mol Cupu. Slavia po přestávce otočila v Jihlavě

Číst článek

„Po zápase s Plzní jsem říkal, že hlavním cílem je mimo jiné vítězství v poháru. Je pravda, že jsme teď ztratili další velký cíl, neschováváme se za to, víme, jak to je. Ale cítím, že vedení stále věří projektu, jaký jsme tu v létě nastartovali,“ odpovídal trenér Andrea Stramacioni už poněkolikáté na dotazy týkající se jeho pozice v tápajícím týmu.

Personálně se zatím na sparťanském projektu nic nemění, ambice pro zbytek sezony je ale třeba po další prohře znovu trochu poupravit.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme