Spartě pomohly prodeje, fotbalový klub je poprvé v éře Daniela Křetínského v zisku

Fotbalová Sparta Praha zakončila uplynulou sezonu 2016/17 v zisku přes 22,5 milionu korun. Podle serveru E15.cz je to poprvé za posledních dvanáct let, co se nejbohatší český klub dostal do kladných čísel.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Sparty

Fotbalisté Sparty | Zdroj: ČTK

Sparta zveřejnila výsledky svého hospodaření v pozvánce na valnou hromadu na klubovém webu.

V éře současného majitele Daniela Křetínského od roku 2004 skončila Sparta v zisku teprve podruhé. Poprvé se to Letenským povedlo hned v prvním ročníku pod nynějším vlastníkem, tehdy klub podle serveru vydělal 31,8 milionu korun. Od té doby až do minulé sezony hospodařila Sparta v záporných číslech.

Letenští v minulé sezoně, kterou zakončili na třetím místě prvoligové tabulky, měli majetek 1,16 miliardy korun. Tržby dosáhly 974 milionů korun a vlastní kapitán činil 323,6 milionu korun.

Spartě ke kladnému hospodaření pomohl postup do jarní fáze Evropské ligy a prodej některých klíčových hráčů. Záložník Bořek Dočkal odešel do Číny, útočník Patrik Schick do Sampdorie Janov a záložník Ladislav Krejčí do Boloni.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme