Spartě se v generálce povedl jen druhý poločas, Stramaccioni má jasno o devíti postech

Dobrá příprava před sezónou může znamenat špatný start do soutěže a naopak. Sparťané svoji přípravu zakončili zápasem s nizozemským Arnhemem. A celkový dojem před novým ročníkem je půl na půl - platí to pro výsledek, předvedenou hru i zahraniční posily.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kouč Sparty Andrea Stramaccioni

Kouč Sparty Andrea Stramaccioni | Zdroj: ČTK

„Z naší strany byl určitě lepší druhý poločas určitě lepší než první. V prvním jsme se těžko prosazovali, Arnhem byl lepší na míči, dostupoval do hráčů a nám se těžko kombinovalo,“  všimnul si pro Radiožurnál slovenský gólman Sparty Martin Dúbravka.

Sparta má desátou posilu, přichází bývalý kapitán Lille Rio Mavuba

Číst článek

Fanoušci Sparty jako by zahraničním posilám ještě nemohli přijít na jméno a seznámení s nimi, stejně jako s obměněným týmem nebylo idylické. A tak si domácí tým prohrávající 0:1 po první půli vyslechl na Letné rozpačitý pískot.

„Do druhého poločasu jsme od začátku vstoupili agresivněji, dostupovali jsme a myslím, že tak by to mělo vypadat,“ všiml si brankář zlepšení, které přineslo vyrovnávací gól Josefa Šurala.

Z generálky proti holandskému Arnhemu tak sparťané odešli s výsledkem 1:1 a jejich italský trenér Andrea Stramaccioni s dalšími poznatky o novém týmu.

Anglicky se domluví skoro všichni

„Zápas s Arnhemem nám ukázal hodně věcí, na kterých musíme pracovat, ale taky nějaké dobré pasáže. V základní sestavě bylo sedm hráčů z minulé sezóny a ti si musí zvykat na to, co po nich požaduji. Na devíti postech mám o základní sestavě jasnou představu,“ říká italský trenér.

Ať už je jeho představa jakákoli, kromě hřiště se mezinárodně laděný tým musí sehrát i v kabině a taky si u toho dobře rozumět.

„Mluvíme česky slovensky, ale anglicky mluví v šatně skoro každý, takže si pomáháme navzájem. Hodně se komunikuje, což je pro mě velmi podstatné, zapadnout do kolektivu je prvořadé,“ potvrzuje Martin Dúbravka. Do kádru navíc přišel další Francouz Rio Mavuba.

Ladit formu budou sparťané ještě týden, příští čtvrtek je totiž čeká první soutěžní zápas - třetí předkolo Evropské ligy proti Crvene Zvezdě Bělehrad.

Petr Havlíček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme