Spartu musí trénovat sparťan, říká Tomáš Řepka. Stále touží po návratu na Letnou

Vychází o něm už třetí kniha a každá je úplně jiná. I to charakterizuje komplikovanou osobnost někdejšího kapitána fotbalové Sparty Tomáše Řepky. On sám tvrdí, že se minimálně mimo sportoviště změnil a rád by ještě některé věci napravil.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Řepka, fotbalista

Tomáš Řepka, fotbalista | Foto: Prokop Havel | Zdroj: Český rozhlas

Jeho fotbalovou kariéru provázela řada zkratů, několikrát tým oslabil v klíčových okamžicích a kvůli tomu také ztratil část svých příznivců. Spartu, kterou považoval za srdeční záležitost, musel před lety opustit.

Ostrá premiéra videorozhodčího. Novinku použijí v zápase Sparta - Mladá Boleslav

Číst článek

„Všeobecně nemám rád lež, křivdu a lemply. Když jsem něco dělal naplno, dělal jsem to celým srdcem a každý u toho vypadá jinak. Byl jsem tak zapálený, že jsem měl prostě zatmění,“ řekl Radiožurnálu Tomáš Řepka.

Teď lituje, že problémy neuměl řešit s chladnější hlavou, tuší, že měl na to, aby klubu pomáhal i po hráčské kariéře. „Už bych byl možná větší diplomat. Na věci bych se koukal trošku jinak, těch normálních bych si vážil,“ přiznává Tomáš Řepka.

Teď touží po návratu do Sparty, i když ví, to vzhledem ke komplikované minulosti zřejmě nebude jen tak. „Sparťanem budu a jako sparťan umřu. Nikdy neříkám nikdy, budu čekat,“ řekl bývalý stoper.

Podle něj je ale stále dost bývalých sparťanů, kteří by se měli vrátit do klubu mnohem dřív. Na pozice, ze kterých mohou přímo ovlivňovat výkony ligových fotbalistů.

„Viděl bych tam legendy Sparty, ať je to Pepa Chovanec, Ivan Hašek, Michal Bílek. Ti kluci, kteří za Spartu dýchali, jsou obrovské legendy. Prostě to musí trénovat sparťan,“ nabízí Tomáš Řepka řešení současných potíží Sparty, která je se po nákupu zahraničních posil a italského trenéra za stovky milionů v lize trápí.

„Sparta je založená na českém klubu, českých poměrech. Možná doplněný o jednoho dva cizince, ale je to srdcový klub. Nedokážu si představit, že Izraelec nebo Turek má srdce Sparty, To je podle mě špatně,“ myslí si Tomáš Řepka.

Jednou by rád duší rád takové fotbalové kabiny, i když tu sparťanskou neopouštěl v nejlepším, ale s dluhem. Ten se snaží vysvětlit v nové knize.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme