Kluby kvůli omezením zastavily prodej vstupenek, hokejová i fotbalová liga ale budou pokračovat

Od páteční 18. hodiny platí vládní opatření, které na sportovních akcích zakazuje účast vyšší než 1000 osob. Omezení postihne například už páteční zápasy hokejové extraligy či víkendová utkání fotbalové ligy. Kluby se tak v rychlosti musely připravit na nové podmínky prodeje vstupenek. Obě soutěže nicméně budou pokračovat.

Tento článek je více než rok starý.

Praha (Aktualizováno: 18:28 26. 11. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na utkání 3. předkola Ligy mistrů zavítalo do pražského Edenu přes 15 tisíc fanoušků.

Fanoušci fotbalové Slavie Praha | Foto: René Volfík | Zdroj: iROZHLAS.cz

Situaci s nejnovějšími opatřeními řešili ve čtvrtek dlouho do noci a během pátku vrcholní představitelé klubů hokejové extraligy. Blízká budoucnost soutěže stojí především na otázce financí, protože omezení kapacity je zásadní ranou do ekonomické situace klubů.

Na sportovní akce maximálně 1000 lidí, vláda schválila nová opatření proti šíření koronaviru

Číst článek

Extraliga ale nakonec bude navzdory omezením pokračovat. Během koordinační schůzky se na tom dohodlo vedení soutěže v čele s ředitelem extraligy Josefem Řezníčkem s představenstvem Asociace profesionálních klubů ledního hokeje. Svaz o tom informoval v pátek odpoledne v tiskové zprávě.

„Vedení soutěže se s představenstvem APK LH dohodlo, že soutěž pokračuje podle schváleného rozpisu. Účast diváků a prokazování bezinfekčnosti účastníků se řídí platnými nařízeními vlády. Využití kvóty pro účast diváků, tj. způsob distribuce vstupenek, je v pravomoci pořádajícího klubu,“ uvedl svaz.

Opatření vejdou v platnost již v pátek v 18.00. Některá utkání extraligy ale začínají už v 17.30, což by znamenalo, že určitou část zápasů by mohla být kapacita neomezená. Například klub HC Energie Karlovy Vary informoval své fanoušky, že páteční zápas proti Mladé Boleslavi proběhne v běžném režimu. Řezníček má ale jiný názor.

„Komunikovali jsme s ministerstvem zdravotnictví a od šesti hodin může být na stadionech pouze tisíc diváků,“ uvedl ředitel soutěže s tím, že proto předpokládá, že omezení kapacity se týká i utkání, která začnou v 17.30.

Nová nařízení ovlivní i pořádání hokejového utkání pod širým nebem, které má proběhnout ve Špindlerově Mlýně v druhém prosincovém týdni. Na programu D+D Real Winter Hockey Games jsou dva extraligové zápasy, utkání juniorských týmů, ženského hokeje, první ligy, parahokejistů Česka a Slovenska nebo i bývalých fotbalových reprezentantů.

Také fotbalová liga bez přerušení

Do konce podzimní části fotbalové ligy zbývá odehrát čtyři kola. I to je jeden z důvodů, proč vedení nejvyšší fotbalové soutěže o přerušení vůbec neuvažuje, naopak se zaměří na jiné věci spojené s omezenou kapacitou na stadionech, jak Radiožurnálu potvrdil šéf Ligové fotbalové asociace Dušan Svoboda.

„Předpokládám, že bude následovat debata o možnosti získání nějakých kompenzací za výpadky příjmů. Na to se v současné době zaměříme,“ řekl Svoboda.

Většina klubů už pozastavila volný prodej lístků na víkendová utkání. Viktoria Plzeň fanouškům sdělila, že na sobotní zápas s Bohemians se s klasickou či permanentní vstupenkou nedostanou, musí si pořídit speciální. Tu se mohou pokusit získat skrze rezervační server. Sektory hostujících fanoušků zůstanou na všech ligových stadionech zavřené, na stadionech bude rovněž zákaz podávání alkoholických nápojů.

FC Viktoria Plzeň žádá fanoušky o pochopení vzniklé situace, která nás velmi mrzí, nicméně respektujeme aktuální stav. Ochrana zdraví nejen fanoušků, ale všech občanů je pro nás naprostou prioritou,“ sděluje klub na svých webových stránkách.

⚠️ | Zítřejší utkání se odehraje s kapacitou 1000 osob. Přednost dostanou permanentkáři, kteří si musí vyzvednout speciální vstupenku. Na klasickou ani permanentní vstupenku se na utkání nedostanete. Rezervace se spouští od 13:00.

👉 fcviktoria.cz/clanek.asp?id=…

#fcvp #PLZBOH

11:43 – 26. 11. 2021

3 16

Sparta na domácí zápas proti Liberci povolí vstup 500 držitelům permanentních vstupenek, kteří v aktuální sezoně navštívili nejvíce domácích zápasů. Klub je kontaktuje e-mailem. „Zbylou kapacitu stadionu zaplní lidé nezbytní pro uskutečnění zápasu, možnost přijít na zápas dostanou také bývalí hráči Sparty, funkcionáři soupeře a obchodní partneři klubu,“ popisuje Sparta v prohlášení.

Některé kluby s velkým množstvím prodaných permanentních vstupenek svůj postup dosud nezveřejnily, například Baník Ostrava, který ale hraje o víkendu ve Zlíně.

Naopak pražskou Slavii čeká v neděli domácí zápas, když v Edenu přivítá Teplice. Do ochozů se ale dostane jen zlomek fanoušků.

Slavia má v této sezoně více než devět tisíc permanentkářů. Vzhledem k tomu, že část povolené kapacity stadionu musí být vyhrazena pro oficiální hosty, dlouhodobé partnery a majitele skyboxů, dostalo by se jen na zlomek permanentkářů,“ uvedla Slavia na svém webu. „Zbývající vstupenky budou proto rozdělené mezi permanentkáře z řad Odboru přátel a fanklubu,“ dodal český šampion.

bac, Vojtěch Šilhan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme