Sportovci v Británii vzdávají hold zesnulému princi Philipovi. Mourinho kondoloval na tiskové konferenci

Páteční zpráva o úmrtí manžela britské královny Alžběty II. prince Philipa zasáhla i sportovní svět. Ve Velké Británii se před významnými sportovními událostmi drží minuta ticha, své kondolence královské rodině poslalo i několik slavných osobností.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Liverpoolu a Aston Villy před utkáním drží minutu ticha za prince Philipa

Fotbalisté Liverpoolu a Aston Villy před utkáním drží minutu ticha za prince Philipa | Foto: Laurence Griffiths | Zdroj: Reuters

„Hned odpovím na otázku,“ pozastavil tiskovou konferenci trenér fotbalistů Tottenhamu José Mourinho. „Dozvěděl jsem se smutnou novinu. Chovám velmi hluboký respekt ke královské rodině a kondoluju jí,“ řekl Mourinho.

‚Vypadá to, že jste připraven jít do postele.' Princ Philip se proslavil také výroky, často kontroverzními

Číst článek

Právě anglická Premier League, která se po reprezentační přestávce opět rozbíhá o tomto víkendu, je jednou z předních soutěží ve Velké Británii, kde sportovci vzdávají hold princi Philipovi minutou ticha. Do zápasů pak fotbalisté vyběhli s černými páskami.

Podobným způsobem vyjádřili smutek i žokejové na sobotním Grand National, slavném dostihovém závodě v Liverpoolu. Úvodní minuty ticha doplnilo také stažení britských vlajek na půl žerdi.

Smutek po smrti prince Philipa, sportovního příznivce a krátce také prezidenta britské Fotbalové asociace, vyjádřilo i několik osobností a organizací. Na sociálních sítích reagoval anglický fotbalový reprezentant Harry Kane, před kriketovým zápasem pak osobnosti tohoto sportu Graham Gooch a Keith Fletcher.

wei Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme