‚Nápad se mi líbí, ale mrzí mě ty termíny.‘ Fotbalovou ligu čeká větší počet zápasů v prosinci i v únoru

Ligové kluby to mohou mít při lákání fotbalových fanoušků na stadiony složitější. Kvůli novému hernímu systému totiž přibydou zápasy, někdy i v termínech, na které lidé nebyli zvyklí. Prvním testem mohou být už zápasy úvodního kola, které začne už v pátek.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nadšení plzeňští fanoušci při oslavách titulu

Nadšení plzeňští fanoušci při oslavách titulu | Foto: Miroslav Chaloupka | Zdroj: ČTK

„Je dobře, že přibyly zápasy, ale bohužel je to v prosinci a v únoru, kdy jsme všichni nešťastní, že se hraje. Zima je tu velká, víme, v jakém stavu budou povrchy na stadionech. Všichni máme v paměti zápas s Bohemkou, když bylo -10 stupňů a půlka hřiště zmrzlá. Nápad se mi líbí, ale mrzí mě ty termíny, protože si myslím, že na to stejně moc lidí chodit nebude,“ postěžoval si ještě před začátkem dalšího ligového ročníku trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

Fotbalová liga má nového sponzora, soutěž bude symbolizovat dvojtečka

Číst článek

Nový herní systém ukáže odolnost fanoušků a jejich oddanost klubu. Hrát se totiž bude ještě týden před Vánoci a jaro odstartuje už na začátku února. Kvůli většímu počtu zápasů liga začíná už tento pátek.

„Věříme, že to pro většinu sparťanských fanoušků, kteří například nejsou na dovolené, není takový problém. Před rokem na náš první ligový domácí zápas s Bohemians Praha dorazilo přes 15 tisíc fanoušků,“ odmítá mluvčí Sparty Ondřej Kasík, že by brzký start ligového ročníku měl poznamenat návštěvnost na Letné při sobotním utkání proti Opavě.

A nedostatku fanoušků se nebojí ani v konkurenčním Edenu, kde měli loni nejvyšší průměrnou návštěvu v lize - 12 431 diváků.

Nový herní systém, dřívější začátek. Už v pátek startuje fotbalová liga

Číst článek

Plzni klesla návštěvnost

„Výsledně bychom se měli dostat dokonce na lepší čísla než v loňské sezoně,“ říká mluvčí Slavie Michal Býček.

Mistrovské Plzni naopak loni poprvé po pěti sezonách klesla návštěvnost pod 10 tisíc diváků na zápas. Proto Viktoria přichystala pro fanoušky novou chytrou permanentku.

„Kartu budou moci použít při placení občerstvení, ve fanshopu, pro městskou hromadnou dopravu…“ vysvětluje mluvčí západočeského klubu Václav Hanzlík.

Fanouškům se snaží vyjít vstříc i na Spartě.

„Dlouhodobě nám funguje dětská tribuna, máme speciální členství pro děti, speciální pro teenagery,“ popisuje pro Radiožurnál mluvčí Sparty Ondřej Kasík. Celá sezóna se na Letné navíc ponese ve znamení oslav 125 let od založení klubu.

Tomáš Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme