Před lety vyřešili uzavření stadionu po svém. Manželé Štěpánkovi si pronajali pokoj s výhledem na hřiště

Český fotbal zažívá období zápasů se zavřenými tribunami. Kvůli trestům za nevhodné chování některých příznivců nemohli fanoušci na včerejší utkání Sparty v kvalifikaci Evropské ligy. V nejvyšší domácí soutěži v sobotu nemohou do hlediště stadionu v Edenu na duel Slavie s Libercem. Někteří lidé ale hledají způsob, jak se zápasu alespoň přiblížit, a inspirovat je může pár let starý příběh manželů Štěpánkových za hodně podobných okolností.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalový stadion pražské Slavie už by měl patřit společnosti CEFC. Klub informaci zatím nepotvrdil

Fotbalový stadion v Edenu

Ten příběh je starý osm let. Slavia tehdy měla zavřený stadion a manželé, velcí fanoušci, kteří pravidelně navštěvují i přípravné zápasy, hledali způsob, jak se k fotbalistům přiblížit. Tak si objednali pokoj v sousedním hotelu s výhledem na hřiště. Zaplatili za jednu noc, aby sledovali devadesát minut.

Přehrát

00:00 / 00:00

Už je to osm let, co si manželé Štěpánkovi pronajali hotelový pokoj vedle stadionu v Edenu, aby mohli sledovat zápas své milované Slavie. Více v reportáži Jaroslava Plašila

„Ani jsme nezváleli postel, ani jsme našli ráno na snídani. V té době jsme zrovna koupili pro dceru byt v Edenu, tak jsme jí říkali, jestli nechce jít na snídani, ale nakonec k tomu ani nedošlo,“ řekla s úsměvem v rozhovoru pro Radiožurnál Radmila Štěpánková.

Nejdůležitějším vybavením pokoje bylo okno o velikosti velkého plátna. Sice nešlo otevřít, jak vzpomínal Jan Štěpánek, ale hráči o nápadu manželů věděli, a když dal Štěpán Koreš první gól, mával jenom jim.

Členové týmů, funkcionáři a partneři klubů. Na domácí utkání pražských S se nikdo jiný nedostane

Číst článek

„Pozdravil nás gestem, které jasně značilo, že o tom ví. To bylo hezké,“ těšilo Jana Štěpánka. Manželé měli po výhře 3:2 nad Příbramí tradiční pozápasovou děkovačku v komorní podobě jen pro sebe. Po zápase proti Liberci mohli něco podobného zažít znovu, ale k tomu nedojde.

„Opakovaný vtip není vtipem,“ odmítl celou akci zopakovat Štěpánek. Není ale vyloučené, že to napadne někoho jiného. Cestou z posledního ligového zápasu v Karviné se totiž na osm let starý příběh a hotelový pokoj někteří fanoušci Slavie vyptávali.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme