Italský fotbalový svaz uzavřel vyšetřování Suárezovy jazykové zkoušky. Nemá dostatek důkazů

Italský fotbalový svaz uzavřel vyšetřování podezřelé jazykové zkoušky uruguayského útočníka Luise Suáreze před loňským chystaným přestupem do Juventusu Turín. Podle závěrů svazu není dostatek důkazů o podvodném jednání.

Tento článek je více než rok starý.

Řím Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Luis Suárez z Barcelony slaví gól v zápase Ligy mistrů

Italský fotbalový svaz uzavřel vyšetřování podezřelé jazykové zkoušky uruguayského útočníka Luise Suáreze před loňským chystaným přestupem do Juventusu Turín | Foto: Sergio Perez | Zdroj: Reuters

Podle státního zastupitelství znal Suárez otázky dopředu, protože mu je zaslal generální ředitel univerzity v Perugii. Suárezovi byla udělena známka ještě před provedením zkoušky, ačkoli italsky vůbec neuměl.

Suárez při zářijovém jazykovém testu podváděl. Témata znal dopředu a italsky vůbec neuměl

Číst článek

Tehdejší hráč Barcelony se na konci minulé sezony domluvil s Juventusem na přestupu. Podmínkou turínského klubu bylo, aby získal italské občanství, protože „Stará dáma“ naplnila kvótu pro hráče ze zemí mimo Evropskou unii.

Informace o vyšetřování podvodu se však posléze dostala na veřejnost a ze Suárezova přestupu do Juventusu sešlo. Uruguayský útočník nakonec odešel do Atlética Madrid.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme