Takový výsledek jsme potřebovali, ale musíme to potvrdit v dalších zápasech, říká Lafata

Sparta má první vítězství v soutěžním zápase nové sezony. Ve druhém kole zvítězil letenský celek v Mladé Boleslavi 1:0. Ve 28. minutě se hlavou prosadil kapitán Pražanů David Lafata.

Tento článek je více než rok starý.

Mladá Boleslav Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušky oblíbený útočník David Lafata se přesunul mezi náhradníky.

Fanoušky oblíbený útočník David Lafata se přesunul mezi náhradníky. | Zdroj: ČTK

„Myslím, že jsme to vítězství vydřeli. Šancí jsme měli víc a zaplať pánbůh, že nám tam aspoň jedna spadla. Samozřejmě jsme takový výsledek potřebovali, ale musíme to potvrdit v dalších zápasech. Uvidíme, jak nám to půjde dál,“ uvedl po utkání střelec jediné sparťanské branky David Lafata.

Přehrát

00:00 / 00:00

Sparta a její první vítězství v sezoně

Uvědomoval si, že i mladoboleslavští fotbalisté po vyřazení z předkola Evropské ligy nebyli v ideálním rozpoložení. Zabývat se tím ale prý nikdo v kabině Sparty nechtěl. „Jeli jsme sem s tím, že chceme vyhrát kvůli sobě, že se soustředíme sami na sebe. Další zápas hrajeme také venku, takže nečeká nás nic jednoduchého. Musíme se na to připravit,“ řekl Radiožurnálu.

Do Liberce už letenský celek pojede se čtyřmi body v tabulce a také s brankářskou jedničkou za zády. Tomáš Koubek nahradil mezi tyčemi Martina Dúbravku a mohl tak zažívat dvojnásobnou radost. „Samozřejmě jsem rád, že jsem dostal šanci, že můžu chytat. Věřím, že budu nadále trenérovi ukazovat, že tam patřím,“ řekl Koubek. Do hry ve sparťanském dresu zasáhl také někdejší boleslavský hráč Ondřej Zahustel. Obrana Sparty domácí do žádné výraznější šance nepustila a tak i on mohl být spokojen.

„Byl takový, jak jsme čekali, těžký. Co si pamatuji, tak Sparta to tady měla vždycky těžké, a to se potvrdilo. Bylo to důrazné, ale my jsme tam dali bojovnost, která nám možná chyběla v zápasech předtím. Šli jsme si za vítězstvím, a povedlo se to.“

Nešťastný moment 

I proto, že hru Sparty oživil po svém příchodu z Francie ofenzívní záložník Jonathan Biabiany, který Davidu Lafatovi přihrál na vítězný gól. Pro gólmana Středočechů Luďka Vejmolu to naopak byl nešťastný moment. „Mně se to tam ztratilo trošku ve sluníčku, jak jsem se přesouval, tak už jsem tam nestihl dát nohy. Spadlo mi to pod tělo, taková blbá střela pro gólmana. Je to škoda,“ litoval Luděk Vejmola.

Zatímco Sparta si v ligové tabulce polepšila a je aktuálně pátá, Boleslav je čtrnáctá s žádnými body v tabulce, stejně jako předposlední Brno a tabulku uzavírající Dukla. „Je to dost špatné. Tohle jsme si nepředstavovali, musíme se z toho zmátořit. Olomouc byla úplná tragédie a teď se Spartou se dalo vyhrát, takže nula je hodná špatná,“ uvědomoval si po prohraném zápase záložník Jakub Rada.

Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme