Téměř vyprodáno hlásí Baník před duelem se Slavií. Lístky sháněli i Baroš a trenér

Návrat do první ligy po roční pauze, první domácí zápas a hned s mistrovskou Slavií Praha, klubová legenda Milan Baroš v sestavě a výhra v úvodním kole v Brně. To jsou hlavní taháky pro fanoušky Baníku Ostrava v nedělním zápase 2. kole HET ligy proti pražské Slavii.

Ostrava Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Milan Baroš se vrací do Baníku Ostrava

Milan Baroš se vrací do Baníku Ostrava | Zdroj: ČTK

Zápas se stanovenou kapacitou 14 tisíc 100 diváků je už prakticky vyprodaný, což potvrzuje marketinkový ředitel Baníku Jindřich Středula.

„Máme zhruba 5000 permanentek prodaných. V tom je také oproti minulé sezóně velký nárůst. Momentálně je prodaných vstupenek zhruba 5000. Takže nám zbývá asi posledních tisíc,“ říká pro Radiožurnál Středula.

Osm set lístků totiž dostala Slavia a je tedy pravděpodobné, že i sektor pro hosty bude bohatě zaplněný.

Baroš po návratu do Baníku rozhodl vítěznou trefou. Teď vedeme ligu, smál se

Číst článek

Valašská obec Vigantice fandila Baníku Ostrava. Nejprve trochu díky přiženěnému obránci René Bolfovi, ale pak hlavně kvůli místnímu rodákovi Milanu Barošovi. Zájem o Baník neutuchá a do Ostravy se v neděli chystá hodně místních.

„Já myslím, že jezdili a jezdit budou. Lístky jsem sháněl. Nějakých 30 lístků, takže asi pojede pár kluků. Všichni se teď ptají na Baník a všichni mu fandí. Já doufám, že je nezklameme a zvládneme to,“ přeje si z nedělního zápasu dobrý výsledek Milan Baroš.

Od letošní sezony jsou dokonce dvě největší osobnosti současného Baníku rodáky z Vigantic. I trenér Radim Kučera, který hrával ligu za Opavu a Olomouc, se tam totiž narodil. Vigantice jsou teď téměř kompletně baníkovské.

„Většina jsou baníkovci, takže jsou rádi, že jsem taky v Baníku. Hodně těch, co fandili Olomouci, jsou rádi a možná se přeorientují na Baník,“ vysvětluje Kučera.

Jako trenér nováčka má pochopitelně plnou hlavu fotbalu, ale ve Viganticích se mění i v distributora vstupenek.

„Mám teď posledních 14 dnů starosti s lístky. Už jsem to utnul. Řekl jsem, že nebudu vyřizovat lístky, že mám opravdu jiné starosti. Já bych potřeboval snad tak 500 lístků, to je polovina dědiny. Další má Bary a třetí tam už ani není. A Rožnov a okolo dělá Réňa Bolf,“ doplňuje se smíchem trenér Radim Kučera.

Pikantní bude zápas pro Barošova staršího syna Patrika. Zakrátko osmiletý potomek totiž hraje za pražskou Slavii. Baroš, žijící dlouhodobě v Praze, vysvětluje, proč zvolil pro syna právě tým sešívaných.

Tituly i zranění. Baroš a další hvězdné návraty

Číst článek

„Já jsem tam tehdy měl známého Karola Kisela a on jednou říkal, ať ho přivedu. Kluci tam už pak chtěli zůstat. Líbilo se jim tam,“ vysvětluje Baroš.

Kromě Patrika totiž ve Slavii začal i mladší syn pětiletý Matteo. Jedno bylo jisté, v Praze by Baroš své syny nikdy nedal do Sparty.

Fanoušci Baníku i ti vigantičtí by rádi Milana Baroše viděli v neděli v základní sestavě.

David Procházka, bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme