Karolína Plíšková může v Madridu pomstít své dvojče, ve čtvrtfinále je i Kvitová

Česká tenistka Karolína Plíšková porazila Američanku Stephensovou 6:2, 6:3 a postoupila v Madridu do čtvrtfinále. Její další soupeřkou bude Rumunka Halepová, která vyřadila dvojče Karolíny Kristýnu. Petra Kvitová postupuje do čtvrtfinále po třísetové bitvě s Estonkou Kontaveitovou.

Tento článek je více než rok starý.

Madrid (Aktualizováno: 18:35 9. 5. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková

Karolína Plíšková | Foto: Susana Vera | Zdroj: Reuters

Karolína Plíšková vyhrála osmý zápas v řadě, po vítězství na turnaji ve Stuttgartu postoupila na antuce v Madridu do čtvrtfinále, kde se utká se světovou jedničkou Simonou Halepovou. V osmifinále proti české jedničce stála Američanka Sloane Stephensová, jenže zápas dvou hráček světové desítky trval jen hodinu a pět minut.

Devátá hráčka žebříčku Stephensová sice jako první získala soupeřčin servis, jenže Plíšková zareagovala nejlepším možným způsobem – vyhrála šest gemů v řadě, během kterých otočila a vyhrála první set a šla do vedení ve druhém.

Rozhodující brejkbol zápasu proměnila tenistka z Loun do stavu 3:1 ve druhé sadě, své podání si pak hlídala bez zaváhání  a postoupila do svého prvního čtvrtfinále v Madridu v kariéře.

Soupeřkou Karolíny Plíškové bude světová jednička, Rumunka Simona Halepová, která porazila druhou ze sester Plíškových Kristýnu 6:1 a 6:4. 

Druhou českou čtvrtfinalistkou je Petra Kvitová, která drží stejnou sérii jak Plíšková, osmou výhru v řadě získala proti Estonce Anett Kontaveitové.

29. hráčka světového žebříčku dokázala proti české desítce otočit první set a získat ho v tie-breaku, lvice z Fulneku je ale na třísetové bitvy zvyklá a další dvě sady vyhrála 6:3 díky čtyřem využitým brejkbolům a schopnosti odolávat nepříznivému stavu při vlastním podání.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme