Kyperští soupeři pro české kluby. Slavia vyzve v boji o evropské poháry APOEL, Plzeň čeká Larnaka

Jen dva české kluby upínaly zrak do Nyonu, kde byl na pravé poledne tradičně naplánován los bojů o evropské poháry v rámci play-off. Po čtvrtečním vyřazení z třetího předkola Evropské ligy se ceremoniál netýkal Mladé Boleslavi a pražské Sparty, pro které evropská část sezony skončila předčasně.

Tento článek je více než rok starý.

Nyon/Švýcarsko Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Slavie

Fotbalisté Slavie | Foto: Michal Krumphanzl | Zdroj: ČTK

O návratu do Ligy mistrů přesně po deseti letech sní pražská Slavie, jež mohla dostat jednoho z pěti soupeřů. Jelikož byla Slavia kvůli nízkému koeficientu v osudí coby nenasazená, bylo jasné, že na sešívané čeká někdo z pětice Celtic, APOEL, Kodaň, Maribor nebo Olympiakos.

Krátce po poledni bylo jasné, že tým Jaroslava Šilhavého nečeká v boji o Champions League nic jednoduchého. V osudí na Slavii čekal kyperský APOEL, jenž byl považován za jednoho z nejtěžších možných soupeřů.

Plzeňskou Viktorii čeká po domácím debaklu s rumunským FCSB pouze play-off Evropské ligy. Svého soupeře se svěřenci Pavla Vrby dozvěděli po třinácté hodině, kdy se rozlosovala i druhá nejprestižnější pohárová soutěž.

Soupeřem českého vicemistra mohl být například maďarský Videoton, jenž si překvapivě poradil s Bordeaux, či holandský Utrecht. Los však rozhodl o tom, že stejně jako Slavii, i Vrbovo mužstvo čeká cesta na Kypr.

V boji o základní skupinu Evropské ligy se klub ze západu Čech utká s týmem AEK Larnaka, druhým celkem loňského ročníku kyperské ligy.

jap Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme