Po londýnském derby to mezi trenéry vřelo. ‚Nemlátili jsme se,‘ hájil Tuchel třesení rukou s Contem

Nedělní fotbalový šlágr anglické ligy mezi Chelsea a Tottenhamem nabídl kromě čtyř branek a remízy 2:2 také roztržku mezi slavnými trenéry obou celků. Kouč domácí Chelsea Thomas Tuchel se ale po zápase zlobil hlavně na rozhodčího, tedy Anthonyho Taylora, protože ten podle něj uznal soupeři neregulérní góly. Naopak se svým protějškem Anthoniem Contem, s nímž měl při podávání ruky roztržku, problémy prý nemá. Oba trenéři dostali červenou kartu.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Chelsea Thomas Tuchel a jeho protějšek z Tottenhamu Antonio Conte si měli po zápase co vysvětlovat

Trenér Chelsea Thomas Tuchel a jeho protějšek z Tottenhamu Antonio Conte si měli po zápase co vysvětlovat | Zdroj: Reuters

Tottenham na stadionu Chelsea vyrovnal až v šesté minutě nastavení, když se trefil Harry Kane hlavou po rohovém kopu. Předtím však Cristian Romero očividně zatahal za vlasy domácího Marca Cucurellu.

„Myslím, že oba góly byly neregulérní a v době videorozhodčího je to těžké přijmout. Mrzí mě, že to tak musím říct, ale sudí hrál hlavní roli, nikdo jiný. Ani jeden jejich gól neměl platit. Před prvním byl jasný faul na Kaie (Havertze) a hra pokračovala, Richarlison byl v jasném ofsajdu. A odkdy můžete tahat soupeře za vlasy? Tomu nerozumím a neberu to,“ řekl Tuchel v televizním rozhovoru.

Souhlasil s příznivci „Blues“, podle nichž Taylor poněkolikáté Chelsea poškodil a už by nikdy neměl pískat její utkání.

„Nepřejí si to jenom fanoušci. Mohu vás ubezpečit, že si to myslí každý v naší kabině. Hráči vědí, co se děje na hřišti,“ prohlásil bývalý kouč Dortmundu nebo Paris St. Germain.

Trenéři se do sebe pustili při závěrečném zuřivém podávání rukou, čímž vyvolali hromadnou strkanici mezi oběma tábory. „Myslel jsem, že když si podáváme ruku, díváme se tomu druhému do očí. On měl jiný názor. Nebylo to nutné, ale hodně věcí v tom zápase nebylo nutných,“ mínil Tuchel.

„Žádná nevraživost mezi námi není. Beru to jako férový souboj od nás obou. Neuráželi jsme se, nemlátili jsme se pěstmi, nikdo nebyl zraněný. Bojovali jsme za svoje týmy a byla to součást intenzivního zápasu,“ doplnil Tuchel.

Conteho reakce

Souboj koučů se snažil bagatelizovat i Conte, jenž domácí lavičku provokoval už emotivní oslavou prvního gólu hostů.

„Pokud existuje problém, je mezi mnou a ním. Myslím, že jsme si to všichni užili. Příště budu dávat větší pozor. Jenom si potřeseme rukou a vyřešíme problémy. Já zůstanu na své lavičce, on na té své,“ uvedl někdejší trenér Chelsea, který nyní vede konkurenční Tottenham.

Naštvala ho kritika sudího Taylora. „Jak dobře víte, nikdy nemluvím o verdiktech rozhodčích. Nikdy. Když vidím, že to dělají ostatní, trošku mě to vytáčí. Ale současně tvrdím, že si každý může dělat, co chce. Já ale výroky rozhodčích v Anglii nikdy komentovat nebudu,“ upozornil Conte.

„Nejsem pacifista, a když vidím agresivitu, odpovídám také agresivitou. Ale neberu to jako problém. Nejdůležitější byl zápas. A byl to skvělý zápas dvou špičkových týmů. Pro nás bylo velmi důležité získat bod,“ vysvětlil Conte.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme