Přípravný turnaj na Maltě vyhrála Mladá Boleslav, druholigové Brno zdolala v penaltovém rozstřelu

Zimní Tipsport ligu vyhráli fotbalisté Mladé Boleslavi. V pondělním finále závěrečného turnaje na Maltě porazili obhájce prvenství z druholigového Brna, když o svém druhém triumfu v historii rozhodli 4:3 v penaltovém rozstřelu. V normální hrací době skončil zápas 1:1.

Tento článek je více než rok starý.

Ta'Qali (Malta) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalista Jakub Klíma

Fotbalista Jakub Klíma | Zdroj: Profimeda

Boleslav nastoupila bez záložníka Marka Matějovského, který si v sobotním semifinále s Dunajskou Stredou přetrhnul achilovku a čeká ho několikaměsíční pauza. Ale i bez zkušeného záložníka se v nastavení prvního poločasu ujali vedení zásluhou Tomáše Wágnera.

Další rána pro Mladou Boleslav. Po Komličenkovi přišla i o Matějovského, přetrhl si achilovku

Číst článek

Brno však po přestávce vyrovnalo díky brance Adama Fouska a o vítězi musely rozhodnout penalty. V nich Mladá Boleslav uspěla 4:3 a zimní turnaj vyhrála podruhé. Poprvé středočeský celek v Tipsport lize zvítězil v roce 2017. Zbrojovka naopak promarnila šanci získat třetí triumf za sebou.

Také utkání o třetí místo musely rozhodnout pokutové kopy, ve kterých Ostrava nestačila na Dunajskou Stredu. Baník prohrával od 56. minuty po brance Erica Davise, o vyrovnání se postaral střídající Tomáš Smola. V penaltách pak Slezané prohráli 4:5.

Přípravný fotbalový turnaj Tipsport Malta Cup (Ta'Qali):
Finále:
Mladá Boleslav - Brno 1:1 (1:0), pen. 4:3
Branky: 45.+1 Wágner - 61. Fousek.
Sestava Mladé Boleslavi: Mikulec - Douděra, Jakub Klíma, Pudil, Křapka - Budínský, Pech (5. Hampl), Hönig, Fulnek - Wágner, Jiří Klíma (13. An Če-čun). Trenér: Weber.

O 3. místo:
Dunajská Streda - Ostrava 1:1 (0:0), pen. 5:4
Branky: 56. Davis - 70. Smola.
Sestava Ostravy: Laštůvka - Fillo (61. Reiter), Pokorný, Svozil, Holzer (85. Fleišman) - Hrubý (61. Jirásek), Kuzmanovič, Kaloč - Lalkovič, Šašinka, Granečný (61. Smola). Trenér: Kozel.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme