Přípravný turnaj na Maltě vyhrála Mladá Boleslav, druholigové Brno zdolala v penaltovém rozstřelu

Zimní Tipsport ligu vyhráli fotbalisté Mladé Boleslavi. V pondělním finále závěrečného turnaje na Maltě porazili obhájce prvenství z druholigového Brna, když o svém druhém triumfu v historii rozhodli 4:3 v penaltovém rozstřelu. V normální hrací době skončil zápas 1:1.

Ta'Qali (Malta) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalista Jakub Klíma

Fotbalista Jakub Klíma | Zdroj: Profimeda

Boleslav nastoupila bez záložníka Marka Matějovského, který si v sobotním semifinále s Dunajskou Stredou přetrhnul achilovku a čeká ho několikaměsíční pauza. Ale i bez zkušeného záložníka se v nastavení prvního poločasu ujali vedení zásluhou Tomáše Wágnera.

Další rána pro Mladou Boleslav. Po Komličenkovi přišla i o Matějovského, přetrhl si achilovku

Číst článek

Brno však po přestávce vyrovnalo díky brance Adama Fouska a o vítězi musely rozhodnout penalty. V nich Mladá Boleslav uspěla 4:3 a zimní turnaj vyhrála podruhé. Poprvé středočeský celek v Tipsport lize zvítězil v roce 2017. Zbrojovka naopak promarnila šanci získat třetí triumf za sebou.

Také utkání o třetí místo musely rozhodnout pokutové kopy, ve kterých Ostrava nestačila na Dunajskou Stredu. Baník prohrával od 56. minuty po brance Erica Davise, o vyrovnání se postaral střídající Tomáš Smola. V penaltách pak Slezané prohráli 4:5.

Přípravný fotbalový turnaj Tipsport Malta Cup (Ta'Qali):
Finále:
Mladá Boleslav - Brno 1:1 (1:0), pen. 4:3
Branky: 45.+1 Wágner - 61. Fousek.
Sestava Mladé Boleslavi: Mikulec - Douděra, Jakub Klíma, Pudil, Křapka - Budínský, Pech (5. Hampl), Hönig, Fulnek - Wágner, Jiří Klíma (13. An Če-čun). Trenér: Weber.

O 3. místo:
Dunajská Streda - Ostrava 1:1 (0:0), pen. 5:4
Branky: 56. Davis - 70. Smola.
Sestava Ostravy: Laštůvka - Fillo (61. Reiter), Pokorný, Svozil, Holzer (85. Fleišman) - Hrubý (61. Jirásek), Kuzmanovič, Kaloč - Lalkovič, Šašinka, Granečný (61. Smola). Trenér: Kozel.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme