Tisíce fanoušků, spoluhráči i protihráči. Fotbalový svět se rozloučil se zesnulým Davidem Astorim

Ve Florencii se uskutečnil pohřeb kapitána fotbalistů Fiorentiny Davideho Astoriho, který náhle zemřel ve spánku na hotelovém pokoji. S jednatřicetiletým obráncem se přišlo rozloučit několik tisícovek fanoušků a obřadu v bazilice Santa Croce se vedle spoluhráčů a zástupců klubů Serie A zúčastnili také ministr sportu nebo předsedové národního olympijského výboru a fotbalového svazu.

Florencie Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čtvrteční pietní akt začal před několika tisícovkami příznivců na stadionu Fiorentiny, kde vůz s Astoriho rakví objel čestné kolo a poté zamířil k bazilice. Před ní podle médií čekalo dalších sedm tisíc fanoušků, kteří skandovali jméno zesnulého obránce a „grande capitano“. Potleskem lidé přivítali i hráče konkurenčního Juventusu v čele s brankářem Gianluigim Buffonem.

Vyřazení dresu a minuta ticha. Zesnulý fotbalista Davide Astori se dočká poct nejen v Itálii

Číst článek

Astori byl v neděli nalezen mrtvý na hotelovém pokoji, kde pobýval s týmem před ligovým utkáním s Udine. Podle předběžných výsledků pitvy bývalý italský reprezentant zemřel z přirozených příčin na zástavu srdce. Astori po sobě zanechal ženu a dvouletou dceru Vittorii.

První pietní akce se uskutečnila už ve středu v tréninkovém centru svazu v Covercianu, kde byla na šest hodin vystavena Astoriho rakev. Na předměstí Florencie dorazily stovky fanoušků a kompletní tým Fiorentiny. Přišli také kapitán AS Řím Daniele De Rossi nebo Andrea Belotti, Lorenzo De Silvestri a Adem Ljajič z FC Turín.

Ve stínu Astoriho úmrtí bylo odloženo kompletní víkendové kolo italské ligy a ve čtvrtek symbolicky ve třináct hodin bude za obránce ve školách a obchodech ve Florencii držena minuta ticha. Stejně byla hráčova památka uctěna před zápasy Ligy mistrů a bude i před večerními duely Evropské ligy. Fiorentina spolu s Cagliari, kde Astori rovněž působil, také oznámily, že vyřadí z užívání hráčovo číslo třináct.

Astori hrál ve Fiorentině od roku 2015 a před tím nastupoval za AC Milán, Cagliari a AS Řím. V letech 2011 až 2017 nastoupil také k 14 zápasům za italskou reprezentaci.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme