Tisíce prázdných sedaček, fronty před stadionem. Zápas s Německem provázely organizační problémy

Česká reprezentace prohrála v kvalifikaci o mistrovství světa s Německem 1:2. Prohrou může být pro pořadatele taky fakt, že na zápas s úřadujícími mistry světa nebylo v pražském Edenu vyprodáno, a že se řada fanoušků kvůli organizačním problémům dostala na stadion až dávno poté, co hosté vstřelili první branku utkání.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tisíce fanoušků první gól zápasu neviděly, lidé se mačkali před vstupem ještě dlouho po výkopu

Tisíce fanoušků první gól zápasu neviděly, lidé se mačkali před vstupem ještě dlouho po výkopu | Foto: Petr David Josek | Zdroj: ČTK

Ti, kteří neměli dokonale nastudovanou soupisku, se v Edenu dozvěděli jen křestní jména reprezentantů. Moderátor se při představování českého týmu snažil, jenže se dočkal jen slaboučké odezvy z poloprázdných tribun.

Euforie trvala deset minut. Věřili jsme, že můžeme Němce porazit, litují reprezentanti

Číst článek

Tou dobou se ještě tisícovky fanoušků tísnily ve frontách u turniketů, zprůchodněna totiž byla jen část vstupů na stadion a docházelo i ke konfliktům s pořadatelskou službou. A když se v průběhu první půle fanoušci přeci jen dostali na svá místa, stále zůstala spousta sedaček prázdná.

„Ty ceny za lístky, které byly stanovené, byly hodně vysoké. Vemte si, když půjdete s rodinou čtyři, do toho něco k jídlu, doprava...,“ nepozdávala se jednomu z fanoušků tísnících se u vstupu cena lístků, která byla v rozmezí 890 – 2890 korun.

To trenér Karel Jarolím se dostal až ke střídačkám zadarmo, a tak sám neví, proč u kasy už dávno před zápasem nepověsili ceduli „vyprodáno,“ ale zářivě červené, tedy neobsazené, sedačky vnímal.

„Když jsem viděl, že stadion plný není, trošku mě to zklamalo. Zápas proti mistrům světa se nehraje tak často, tak jsem myslel, že stadion by mohl být plný, bohužel se to nestalo,“ litoval.

Özila, Kroose nebo Müllera v Česku znovu jen tak neuvidíme, a kdy jindy už do posledního místa naplnit stadion, než v utkání s Německem?

„Tohle je něco, co by se nám jednoznačně nemělo stávat, na druhou stranu si myslím, že ta ne nejnižší cenová hladina nebyla nijak mimořádně vychýlená. Myslím, že ta finální návštěva to dokladoval,“ říká Martin Malík, generální manažer společnosti STES zajišťující mimo jiné prodej vstupenek.

Pořadatelé nakonec nahlásili osmnáctitisícovou návštěvu, i když se snad může zdát, že se v tomto případě trochu přepočítali, protože volných sedaček bylo na stadionu poměrně dost.

David Nyč, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme