Pekhart před srazem reprezentace nasázel čtyři góly. ‚Nejlepší zápas v kariéře,‘ hodnotil útočník

Čeští fotbaloví reprezentanti se v Praze sešli před zápasy světové kvalifikace. Zatím jsou na pokojích a čekají na výsledky testů na koronavirus, které už v minulosti řadu hráčů nepotěšily. A své o tom ví také nejlepší střelec polské ligy Tomáš Pekhart.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Pekhart

Tomáš Pekhart | Zdroj: Profimedia

Z minulého reprezentačního srazu musel kvůli nesrovnalostem při koronavirovém testování předčasně odjet, ale teď si vybojoval novou šanci.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co říká útočník Tomáš Pekhart na to, že byl znovu povolán do české reprezentace

A stejně jako na podzim dorazil jako nejlepší střelec polské ligy, navíc s klubovým rekordem, když vstřelil za Legii Varšava v ligovém utkání čtyři góly.

„Z pohledu produktivity to byl nejlepší zápas, co jsem v kariéře odehrál,“ zhodnotil svůj nevšední gólový večer rodák ze Sušice.

Že je Tomáš Pekhart předurčený k tomu, aby střílel góly, tušil už hodně dávno například bývalý trenér Slavie Karel Jarolím, když si vysokého útočníka vytáhl z juniorů mezi dospělé.

VIDEO: Pekhartovo čtyřgólové představení v polské lize, český útočník stihl hattrick za 13 minut

Číst článek

„On byl odmala koncový hráč a jakmile se dostal do palebné pozice, tak byl nepříjemný,“ vzpomínal Jarolím, co Pekhart potvrzoval třeba před deseti lety při angažmá v Jablonci, ale nějakou dobu se mu z různých důvodů nedařilo.

Až zase v Polsku našel zázemí, díky kterému vede s náskokem pořadí ligových střelců, a otevřel si dříve už dost přivřené ne-li zabouchnuté dveře do reprezentační kabiny.

„Sedm let jsem tady nebyl, takže kdybych nejel na tenhle sraz, tak je asi nemožné dostat se pak ne EURO. Asi už nejsem úplně nejmladší a nemám toho tolik před sebou v tom top fotbale,“ přiznává jedenatřicetiletý Pekhart, který chce svou šanci co nejlépe využít.

Teď konkrétně v nejbližších zápasech světové kvalifikace v Polsku s Estonskem, s Belgií a ve Walesu.

Dál se zatím nedívá. Ani na odložené EURO, ani na světový šampionát v dalším roce, na který se touží současná reprezentace poprvé od roku 2006 probojovat.

„Žiju ze dne na den. Jsem rád, že jsem tady a nekoukám ani na EURO a natož pak na mistrovství světa.“ dodal Tomáš Pekhart, který na reprezentační sraz dorazil jako nejlepší střelec polské ligy.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme