‚Pokora pro mě byla fráze, ve vězení jsem byl jen číslem.‘ Řepku vězení posunulo a chce studovat

Vrátil se z vězení, kde pracoval jako pekař, dělá besedy, napsal už svou pátou knihu, točí dokument a chystá se na studium trenérské licence. Bývalý fotbalista Tomáš Řepka i roky po skončení kariéry pokračuje v bouřlivém životě.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Řepka

Tomáš Řepka | Zdroj: Profimedia

Úspěšná hráčská kariéra, problémy v osobním životě završené pobytem ve vězení a teď znovu návrat k fotbalu. Tak se dá v jedné větě shrnout život bývalého obránce Tomáše Řepky, který o sobě a svých zážitcích napsal už pátou knihu. Co dělal ve vězení se rozpovídal u příležitosti křtu své nové knihy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak chce bývalý fotbalista Tomáš Řepka začít svůj život znovu

„Zažil jsem si své a myslím, že mě to jako člověka posunulo hodně, hodně dopředu. Vnímám věci a lidi jinak. Mám zdravou pokoru o které jsem dříve jen mluvil, ale neměl jsem ji. Ztratíte svoji identitu, stanete se číslem a najednou tam jsou lidi, o kterých se vám ani nezdálo, a vy s nimi musíte na pár metrech čtverečních fungovat,“ říká bývalý fotbalista Tomáš Řepka.

Spadla klec

Loni v květnu ho poslaly soudy na dva a půl roku do vězení za zpronevěru luxusního vozu, internetové útoky na jeho druhou exmanželku a maření úředního rozhodnutí. Na začátku roku byl podmíněně propuštěn z výkonu trestu.

O svém pobytu ve vězení, kde pracoval jako pekař, vypráví na besedách. Zároveň napsal další knihu a točí o sobě dokument.  V plánu má také začít se studiem trenérské licence.

„Měl jsem to v hlavě už dříve, ale až ve vězení jsem se dokopal k tomu, že bych pro to měl udělat více a nastoupit do školy.“

Tvrdí bývalý obránce Sparty, italské Fiorentiny nebo anglického West Hamu, který si během kariéry připsal také 46 reprezentačních startů.

V životě zkusil „vše“

„Prošel si skoro vším. Byl v zahraničí, zná pozitivní i negativní stránku života a to nejen fotbalového života. Ponaučení má dost, teď jen aby zvolil správný přístup,“ myslí si bývalý reprezentační trenér a nyní šéf komise ligových rozhodčích Jozef Chovanec, že z Řepky může být dobrý trenér.

„Budu rád, když to všechno zvládnu. Trvá to čtyři roky, je to prakticky vysoká škola a podotýkám, nejsem studijní typ, tak se s tím snad nějak poperu,“ říká bývalý fotbalista Tomáš Řepka, který se po návratu z vězení na svobodu chystá na studium trenérské licence.

Tomáš Petr, mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme