Byla pocta s tebou strávit roky v Arsenalu. Jsi světová třída, vzkazují bývalí spoluhráči Rosickému

Světový fotbalista, obrovský talent, skvělý přítel a člověk a velký vzor, se kterým byla pocta hrát. Tak bývalí spoluhráči z Arsenalu a Dortmundu popisují na sociálních sítích Tomáše Rosického, který ve středu ukončil bohatou kariéru.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

„Mozarte... gratuluji ti ke skvělé kariéře, můj příteli. Byl si jedním z nejtalentovanějších hráčů, s jakými jsem kdy hrál. Díky za všechno, co si pro mě udělal. #legenda #řízek," napsal na twitteru bývalý spoluhráč z Dortmundu Nuri Sahin, který prošel i Realem Madrid a Liverpoolem. Nezapomněl zmínit přezdívky Malý Mozart a Řízek, které Rosický v Borussii získal.

Nejvíce informace o Rosického konci kariéry zasáhla hráče Arsenalu. Londýnský celek, za který bývalý kapitán národního týmu nastupoval v letech 2006 až 2016, si dokonce na jeho počest ve středu změnil profilovou fotku na sociálních sítích.

„Byla pocta s tebou strávit roky v Arsenalu. Jsi světová třída, fantastický a starostlivý parťák a velký přítel. Doufám, že tě brzy uvidím," napsal německý reprezentant Per Mertesacker.

„Hráči s velkým srdcem, gratuluji ti k velké kariéře. Nyní ti přeji vše nejlepší do důchodu. #TomasRosicky #VelkýCharakter #VelkýHráč," přidal další hvězdný Němec Mesut Özil.

Mezi největší fotbalové kamarády Rosického patří Cesc Fábregas, nyní záložník Chelsea. „Hrál jsem s mnoha hráči a mohu říct, že Tomáš byl mezi nejlepšími. Na hřišti prokazoval nesmírnou chytrost a přehled o všech kolem," chválil jej španělský reprezentant. „Bylo ctí hrát po tvém boku, příteli, a fotbal tvým odchodem do důchodu o hodně přichází. Jsem opravdu velmi rád, že mi fotbal dal opravdového kamaráda, jako jsi ty," dodal bývalý mistr světa i dvojnásobný vítěz Eura.

VIDEO: Podívejte se na nejhezčí momenty v kariéře Tomáše Rosického

Číst článek

Velmi dobrý vztah měl Rosický také s Jackem Wilsherem a Santim Cazorlou, kteří měli podobnou smůlu na zranění jako český záložník, a tak často trávili společné chvíle při rekonvalescenci.

„Tomáši, hodně štěstí do důchodu. Bylo pro mě velkým potěšením hrát po tvém boku. Vzhlížel jsem k tobě jako k hráči i jako k člověku," prohlásil Wilshere ve videovzkazu, které sdílel na sociálních sítích. „Strávili jsme spolu hodně času, bohužel i mimo hřiště. Díky za všechny krásné vzpomínky. Doufám, že u fotbalu zůstaneš jako manažer a že se spolu jednou potkáme," dodal.

„Byla pocta hrát po tvém boku a sdílet s tebou krásné chvíle. Jsi top hráč a neuvěřitelná osobnost. Přeji ti vše nejlepší a snad se brzy uvidíme," přidal Cazorla.

Rosický stihl ovlivnit kariéru i bosenského obránce Arsenalu Seada Kolašinace, přestože si spolu nikdy nezahráli a v klubu se minuli. „Pamatuji si, jak jsem ho v dětství sledoval, když hrál ještě za Dortmund. Byl to opravdu dobrý fotbalista. Když jsem se na něj díval, nebo o něm četl, tak jsem měl dojem, že cokoli udělá, udělá to správně," řekl rodák z německého Karlsruhe.

„V hlavě mi na něj utkvěla především vzpomínka na jeho gól proti Tottenhamu, kdy míč napálil šajtlí do šibenice. To byla paráda," řekl Kolašinac pro klubový web. „Vždy v kariéře nastane doba, kdy je třeba posunout se do jiné fáze života. A to nyní nastalo u něj. Vím, že to byl velmi dobrý fotbalista, a podle toho, jak o něm mluví ostatní kluci, tak to byl i skvělý člověk," dodal.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme