Smolař Souček si dal vlastní gól, trenér si stěžoval na video. West Ham čeká tuhý boj o záchranu

Pořádný křest ohněm zažívá fotbalista Tomáš Souček po nástupu do slavné Premier League. Reprezentační opora nastoupila za West Ham zatím k šesti utkáním a Kladiváři z nich vydolovali jediný bod. V úterním zápase si navíc český záložník při porážce 0:2 s Tottenhamem vstřelil vlastní gól, ačkoliv podle kouče Davida Moyese k nešťastnému okamžiku vůbec nemělo dojít.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Souček ve svém prvním startu za West Ham 1. února proti Brightonu

Tomáš Souček ve svém prvním startu za West Ham 1. února proti Brightonu | Foto: Paul Childs | Zdroj: Reuters

Klíčový moment zápasu nastal v 64. minutě za nerozhodného stavu. Míč po rohovém kopu proletěl klubkem naskakujících hráčů až k Součkovi, který už nedokázal reagovat a patičkou si srazil balon do vlastní sítě. Podle trenéra Moyese ale domácí zadák Davinson Sánchez ve výskoku jemně tečoval míč rukou a změnil jeho dráhu.

V Anglii řeší omyl brankové technologie. ‚První chyba po 9 tisících utkáních,‘ uznal zřizovatel a omluvil se

Číst článek

„Nemůžu uvěřit, že uznali gól. Podle pravidel se píská každá hra rukou, která vede k dosažení branky. Dali jsme podobný gól proti Sheffieldu, tam ale videorozhodčí zasáhl a neuznal ho,“ citoval zkušeného kouče oficiální klubový web.

„Taková jsou pravidla. Neříkám, že je to dobré pravidlo, ale pravidlo to je,“ podotkl. Na konci první půle přitom West Hamu videorozhodčí naopak pomohl, když odhalil milimetrový ofsajd před trefou Heung-min Sona.

Moyes chvíli po nešťastném momentu českého záložníka podržel. Na hřiště poslal ofenzivnější hráče a ze středové formace obětoval kapitána Marka Noblea.

„Tým pracoval tvrdě. Stále se zlepšujeme a snažíme se zapracovat hráče, kteří přišli v zimě. Chceme vytvořit nový mladý tým, takže chceme zabudovat právě hráče, jako jsou Tomáš Souček nebo Jarrod Bowen,“ dodal Moyes.

Klíčové zápasy teprve přijdou

Souček je ve West Hamu na hostování ze Slavie a v případě udržení londýnského klubu v elitní anglické soutěži se automaticky aktivuje opce na přestup. Se záchranou Kladivářů to ale vypadá všelijak – sedm zápasů před koncem mají stejně bodů jako momentálně sestupující Bournemouth, který má sice horší skóre, ale také zápas k dobru.

Pětadvacetiletý český záložník při svém únorovém debutu přispěl k remíze s Brightonem, od té doby ale byl jen u porážek. Nutno však dodat, že ve všech případech to měl West Ham obtížné – ať už o šlo o utkání s velkokluby Manchesterem City, Liverpoolem, Arsenalem a Tottenhamem, nebo momentálně šestým Wolverhamptonem.

Klíčové bitvy tak mají Kladiváři teprve před sebou, přesto je čeká ještě kus práce. Za posledních deset let bylo potřeba získat k záchraně 34 až 37 bodů, v sezoně 2010/11 ale nestačilo ani 39. West Ham má momentálně na 17. místě na kontě 27 bodů.

Program West Hamu ve zbytku sezony

  • 32. kolo: West Ham - Chelsea (průběžně 4. místo), středa 1. července, 21.15
  • 33. kolo: Newcastle (13.) - West Ham, neděle 5. července, 15.00
  • 34. kolo: West Ham - Burnley (11.), středa 8. července, 19.00
  • 35. kolo: Norwich (20.) - West Ham, sobota 11. července, 13.30
  • 36. kolo: West Ham - Watford (16.), středa 15. července, 21.00
  • 37. kolo: Manchester United (5.) - West Ham, sobota 18. července, 16.00
  • 38. kolo: West Ham - Aston Villa (19.), neděle 26. července, 16.00

mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme