Souček pomohl West Hamu k cenné remíze na Old Trafford. Kladiváři se definitivně zachránili v soutěži

Fotbalisté West Hamu s českým reprezentantem Tomášem Součkem si zajistili záchranu v anglické lize. Kladiváři v předposledním 37. kole remizovali 1:1 na hřišti Manchesteru United a na 15. místě tabulky mají čtyřbodový náskok na Aston Villu i Watford.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Souček se spoluhráči z West Hamu

Tomáš Souček se spoluhráči z West Hamu | Zdroj: Profimedia

United byli v prvním poločase aktivnější, ale žádnou šanci neproměnili. Naopak hosté se prosadili krátce před pauzou. Po přímém kopu zahrál Paul Pogba v pokutovém území rukou a penaltu ve druhé minutě nastavení proměnil Michail Antonio. Pro třicetiletého útočníka to byl osmý gól v posledních šesti ligových zápasech.

Souček přesvědčil fanoušky i vedení West Hamu a vyvrátil slova Řepky. V Londýně zůstane natrvalo

Číst článek

West Ham však překvapivé vedení neudržel. Domácím se povedl vstup do druhé půle a v 51. minutě vyrovnali. Mason Greenwood si vyměnil míč s Anthonym Martialem a přesnou střelou k tyči překonal brankáře Lukasze Fabiaňského.

Manchesterský tým je v neúplné tabulce třetí. V nedělním závěrečném duelu ligového ročníku s Leicesterem stačí Rudým ďáblům bod k zajištění pozice, která znamená účast ve skupině Ligy mistrů.

Udržení londýnského klubu v Premier League znamená automatické uplatnění opce na Součka. Pětadvacetiletý záložník se stane nejdražším hráčem, který zamířil z české ligy do zahraničí, West Ham za něj pražské Slavii dohromady zaplatí přes 520 milionů korun. O přestupu už dříve na twitteru informoval předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík a účet West Ham News, klub ho má oficiálně potvrdit v neděli nebo v pondělí.

Anglická fotbalová liga - 37. kolo:
Manchester United - West Ham United 1:1 (51. Greenwood - 45.+2 Antonio z pen.),

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme