Součka chválí po utkání v Newcastlu anglická média, trenér Moyes ho ocenil za gólovost

Reprezentační záložník Tomáš Souček si během posledních dvou týdnů na vlastní kůži vyzkoušel, jak dokáže být fotbal nevyzpytatelný. Před deseti dny si vstřelil vlastní gól a West Ham se po porážce s Tottenhamem ocitl na hraně sestupové zóny. V následujících dvou utkáních ale pokaždé skóroval, jeho tým stoupá tabulkou vzhůru a bývalý slávistický kapitán sklízí za své výkony chválu.

Newcastle Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Souček ve svém prvním startu za West Ham 1. února proti Brightonu

Tomáš Souček ve svém prvním startu za West Ham 1. února proti Brightonu | Foto: Paul Childs | Zdroj: Reuters

Tyhle body můžou mít cenu zlata. West Ham se po třech porážkách v řadě nejprve vytáhl ve středu proti favorizované Chelsea a v neděli si odvezl cenný bod za remízu 2:2 ze hřiště rozjetého Newcastlu.

První úspěch Součka v Anglii. Chelsea dal gól hlavou, jeho West Ham vyhrál 3:2

Číst článek

A v obou případech hrál jednu z hlavních rolí Souček. V St James' Parku se stejně jako proti Chelsea prosadil po rohovém kopu. Tentokrát nikoliv hlavou, ale po dorážce Riceovy hlavičky do břevna.

„S Tomášem máme v sestavě i jeho góly. V prvních zápasech to ještě neukázal, ale pak přišlo utkání proti Chelsea a dnes se trefil znovu. Týmu navíc pomáhá i v dalších ohledech,“ citoval trenéra Davida Moyese server Football.london.com. Kouč Kladivářů po utkání spílal hlavně defenzivě, která dovolila vyrovnat Jonjovi Shelveymu na konečných 2:2 jen 92 sekund po Součkově zásahu.

Český záložník se přesto mohl znovu stát hrdinou, když potvrdil v posledních minutách utkání své fyzické dispozice a v závěrečném tlaku svého týmu byl ústřední postavou. Nebezpečnou hlavičku mu ale zneškodnil bývalý gólman Sparty nebo Liberce Martin Dúbravka, který se zaskvěl i po Součkově chytré patičce a následné Jarmolenkově dělovce.

West Ham have gone consecutive #PL matches without defeat for the first time since September 2019

#NEWWHU

02:34 – 06. 07. 2020

92 1813

Hráč zápasu

Pětadvacetiletý český reprezentant je v londýnském klubu stále jen na hostování, které se promění v přestup v případě udržení Kladivářů v soutěži. A že by to byl dobrý nákup, potvrzují i čísla renomovaného statistického serveru Whoscored.com.

Tabulka Premier League po 33. kole

15. Brighton, 36 bodů

16. West Ham, 31 bodů

17. Watford, 28 bodů

---------------------------------

18. Aston Villa, 27 bodů

19. Bournemouth, 27 bodů

20. Norwich, 21 bodů

Podle něj se stal Souček podruhé za sebou hráčem utkání s celkovým hodnocením 7,9 z 10 možných. Dominoval především ve vzdušných soubojích, kterých vyhrál osm - o dva víc než domácí stoper Federico Fernández a dvakrát tolik, co spoluhráč Michail Antonio.

Již zmiňovaný server Football.london.com Součka ocenil známkou 8 z 10 a rovněž ho vyhlásil hráčem zápasu. The Independent neudělil v utkání žádnému hráči vyšší hodnocení než 7/10, do této skupiny ale spadá i český reprezentant.

Další ocenění může Souček přidat ve středu, kdy West Ham přivítá Burnley. A je dost možné, že dojde na český souboj s útočníkem Matějem Vydrou, který po restartu zatím v základní sestavě svého týmu rovněž nechyběl ani jednou.

mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme