Souček se trefil proti Arsenalu, gól ale přidal i do vlastní sítě. Londýnské derby skončilo remízou

Český fotbalista Tomáš Souček se dokázal v 29. kole anglické ligy gólově prosadit proti Arsenalu, ale později se mu v zápase podařilo míč umístit i do vlastní branky. Přestože West Ham v zápase vedl o tři góly, londýnské derby nakonec skončilo remízou 3:3.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Souček

Tomáš Souček | Zdroj: Reuters

„Kladiváři“ začali skvěle a mezi 15. a 17. minutou se mezi střelce zapsali Lingard a Bowen. Čtvrt hodiny po něm se z gólu radoval Souček, který před brankou tečoval Antoniovu hlavičku, na niž mu nahrál obránce Vladimír Coufal.

Součkova cena raketově roste, poprvé přesáhla miliardu. Polepšil si i jeho parťák z West Hamu Coufal

Číst článek

Souček se v Premier League prosadil po šesti zápasech a devátou trefou v sezoně potvrdil pozici nejlepšího týmového střelce. V 38. minutě se však podílel na snížení hostů, když tečoval Lacazetteovu ránu z vápna.

Český reprezentant se stal prvním hráčem West Hamu od listopadu 1998, který si v domácím utkání Premier League připsal gól i vlastní branku. Tehdy se to v duelu s Leicesterem „povedlo“ Franku Lampardovi.

V 61. minutě srazil Chambersův centr za záda brankáře Fabiaňského Dawson, který skóroval do vlastní sítě ve druhém kole po sobě. Dva vlastní góly v utkání anglické ligy naposledy zaznamenala Swansea v lednu 2017 rovněž proti Arsenalu.

V 82. minutě smazal ztrátu Lacazette. „Kanonýři“, kteří se ve čtvrtfinále Evropské ligy utkají s pražskou Slavií, poskočili na deváté místo. West Ham promarnil možnost bodově se dotáhnout na čtvrtou Chelsea a kvůli třetí ztrátě z posledních čtyř kol zůstal pátý.

Anglická fotbalová liga:

29. kolo:

West Ham United - Arsenal 3:3 (15. Lingard, 17. Bowen, 32. Souček - 38. vlastní Souček, 61. vlastní Dawson, 82. Lacazette).

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme