Souček mezi osmičkou nejlepších hráčů Premier League, o vítězi rozhodnou kapitáni a fanoušci

Reprezentační záložník West Hamu Tomáš Souček je mezi osmi fotbalisty, kteří se ucházejí o cenu pro nejlepšího hráče uplynulé sezony anglické ligy. O vítězi rozhodne hlasování fanoušků, 20 kapitánů a vybraných expertů.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn (Aktualizováno: 15:27 1. 6. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Souček slaví gól do sítě Leedsu

Tomáš Souček slaví gól do sítě Leedsu | Foto: OLI SCARFF | Zdroj: Reuters

Šestadvacetiletý Souček nastoupil ve všech 38 kolech Premier League a s 10 góly byl nejlepším střelcem londýnského týmu společně s Michailem Antoniem.

Komplikace pro české fotbalisty. Základnu na Euru nebudou mít ve Skotsku, ale v Praze

Číst článek

West Ham, kde působí i český obránce Vladimír Coufal, skončil na šestém místě tabulky a kvalifikoval se do skupiny Evropské ligy. „Kladiváři“ také vytvořili klubový rekord v počtu bodů v jedné ligové sezoně (65).

„Samozřejmě mám z nominace velikou radost. Je to důkaz, že se mi sezona povedla a že jsem byl pro tým platný. Vždy pro mě byl důležitější týmový úspěch, takže největší radost mám z toho, co West Ham v této sezoně dokázal,“ uvedl pro česká média prostřednictvím FAČR Souček.

„Ale být v jedné nominace s nejlepšími hráči světa, to je pro mě samozřejmě obrovská čest. Teď se soustředím na to, abych pomohl podobně reprezentaci na Euru,“ dodal bývalý defenzivní záložník pražské Slavie, který se momentálně s národním celkem na soustředění v Jižním Tyrolsku chystá na mistrovství Evropy.

V nominaci jsou vedle Součka středopolař Kevin De Bruyne a obránce Rúben Dias z mistrovského Manchesteru City, další záložníci Bruno Fernandes (Manchester United), Jack Grealish (Aston Villa) a Mason Mount (Chelsea) a útočníci Harry Kane z Tottenhamu s Muhammadem Salahem z Liverpoolu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme