Souček byl fanoušky West Hamu zvolen nejlepším hráčem sezony. Cenu za nejlepší posilu dostal Coufal

Hráčem sezony londýnského West Hamu se stal záložník Tomáš Souček. Český fotbalový reprezentant napodobil brankáře Luďka Mikloška, který toto ocenění v londýnském klubu získal před 30 lety. V minulosti cenu obdržely i anglické legendy jako Bobby Moore a Geoff Hurst. Souček byl také nejlepším střelcem kladivářů. Posilou sezony se stal jeho exslávistický kolega Vladimír Coufal.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Souček s oceněním pro nejlepšího hráče sezony

Tomáš Souček s oceněním pro nejlepšího hráče sezony | Foto: West Ham United

Tomáš Souček odehrál v záloze londýnského celku všech 38 ligových zápasů a dotáhl klub k šestému místu, které znamenalo kvalifikaci do Evropské ligy. Se svými spoluhráči také stanovil klubový rekord v počtu získaných bodů a vítězství v anglické Premier League. 

Šestadvacetiletý střední záložník byl s deseti brankami zároveň nejlepším střelcem týmu spolu s útočníkem Michailem Antoniem. „Moc si toho vážím, protože to pro mě byla neskutečná sezona, a doufám, že si ji se mnou všichni užili. Snad budeme takhle pokračovat. Tu cenu si zaslouží celý tým,“ uvedl na klubovém webu Souček.

Žijeme náš sen, shodují se Souček s Coufalem. Po vydařené sezoně míří s West Hamem do Evropy

Číst článek

Vydařená sezona Součkovi vynesla také prvenství v českých anketách Zlatý míč a Fotbalista roku. Byl rovněž v nominaci na nejlepšího fotbalistu anglické ligy. V osmičlenném výběru se tak ocitl mezi hráči jako Kevin De Bruyne nebo Harry Kane.

Druhý největší počet hlasů v anketě Hráč sezony West Hamu obdržel český obránce Vladimír Coufal, třetím byl Angličan Declan Rice. Coufal si navíc odnesl cenu za nejlepší přestup sezony. „Moc si toho cením. Nikdy jsem nebyl hráč, který by získával individuální ocenění, takže si toho opravdu vážím,“ okomentoval zisk ceny 28letý český reprezentant.

piv, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme