‚Usadil jsem se v týmu i v kabině,‘ těší Součka v Anglii. Záložník táhne West Ham za záchranou

Fotbalový reprezentant Tomáš Souček v anglické lize vstřelil gól dvakrát za sebou a West Hamu pomáhá k důležitým bodům na cestě za záchranou. Pětadvacetiletý záložník cítí, že se v londýnském týmu už naplno usadil a vedle branek má radost i z většího prostoru na hřišti.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Souček se spoluhráči z West Hamu

Tomáš Souček se spoluhráči z West Hamu | Zdroj: Profimedia

Souček přišel do West Hamu v lednu na hostování s opcí z pražské Slavie. Od restartu Premier League po tříměsíční koronavirové pauze odehrál všechny čtyři ligové zápasy. V posledních dvou si připsal premiérové góly za „Kladiváře“ a přispěl k výhře 3:2 nad Chelsea a remíze 2:2 s Newcastlem.

VIDEO: Souček znovu pálil za West Ham. Gólem pomohl k remíze na hřišti Newcastlu

Číst článek

„Po dlouhé přestávce teď cítím, že jsem se usadil v týmu i v kabině. Se spoluhráči a lidmi v klubu je mi skvěle. Myslím, že mám víc prostoru na hřišti, takže jsem tady šťastný,“ řekl Souček pro klubový web.

„Skóroval jsem mnohokrát v české lize i v Lize mistrů za Slavii a chtěl jsem dávat góly i tady. V prvních utkáních se mi střelecky nedařilo, ale teď už mi to vyšlo, což je pro mě skvělé. Jsem šťastný, že jsem mohl pomoci týmu,“ doplnil defenzivní středopolař.

Škoda ztráty bodů

Nedělní remíza v Newcastlu ho mrzela, protože West Ham v utkání dvakrát ztratil vedení. „Z výsledku jsme nebyli moc nadšení, podle mě jsme si zasloužili všechny tři body. Ale musíme se lépe koncentrovat. Když jsme dali gól na 2:1, snad za 30 vteřin jsme inkasovali. To se nám nesmí stávat,“ upozornil Souček.

Svěřencům trenéra Davida Moyese po 33 ligových kolech patří 16. místo v tabulce a mají čtyřbodový náskok na sestupové pásmo. „Věřím, že ve středu doma proti Burnley vyhrajeme, a pokud budeme hrát dobře, uspějeme i v sobotním zápase v Norwichi,“ uvedl český Fotbalista roku 2019.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme