‚Nelíbí se mi to, má mou podporu.‘ Fotbalista Souček se zastal rozhodčího, kterému vyhrožují fanoušci

Záložník West Hamu United Tomáš Souček se ohradil proti výlevům zlosti a výhrůžkám smrtí, kterým v posledních dnech čelí anglický sudí Mike Dean. Ten českého hráče vyloučil v závěru zápasu Premier League na hřišti Fulhamu, který skončil bezbrankovou remízou. Souček nechtěně zasáhl Srba Aleksandara Mitroviće loktem, West Ham se proti rozhodnutí odvolal a fotbalová asociace trest za červenou kartu zrušila.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn (Aktualizováno: 13:05 9. 2. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Souček doskutuje s rozhodčím MIkem Deanem.

Tomáš Souček doskutuje s rozhodčím MIkem Deanem. | Foto: Adam Davy | Zdroj: Reuters

Podle BBC obdrželi Dean a jeho rodina kvůli nedávným kontroverzním rozhodnutím výhrůžky smrtí. Proto Dean vedení Premier League požádal, aby o nadcházejícím víkendovém kole nepískal.

Minulé úterý nesprávně vyloučil i Jana Bednareka ze Southamptonu při debaklu 0:9 proti Manchesteru United. Ve středu ale ještě bude řídit osmifinálový souboj Anglického poháru Leicester–Brighton.

„Jakákoliv rozhodnutí učiněná na hřišti by měla zůstat na hřišti. Nelíbí se mi, že to zasahuje do osobního života. Posílám Mikeovi Deanovi a jeho rodině podporu. Nepatří sem žádné nadávky a výhrůžky. Je to minulost, nyní se soustředím na zbytek sezony,“ zastal se Deana Souček na svém twitteru.

Whatever decisions are made on the pitch should stay on the pitch. I don’t like hearing about it interfering with personal life and I send Mike Dean and his family my support. There is no place for abuse of any kind. It is in the past and I’m now focused on the rest of the season

22:16 – 08. 02. 2021

5289 71321

Součka se po incidentu zastaly fotbalové hvězdy anglické ligy. „Co se to děje naší hře? Hráči i fanoušci milují fotbal, ale proč vidíme taková rozhodnutí?“ ptal se v diskusním pořadu Jamie Redknapp, bývalý hráč a syn slavného kouče Harryho Redknappa.

Anglická fotbalová asociace zrušila Součkovi červenou kartu. Může tak nastoupit proti Manchesteru United

Číst článek

„Červená karta pro Součka musí být co nejrychleji zrušena,“ žádal pro změnu na twitteru Redknappův někdejší spoluhráč z Liverpoolu Jamie Carragher.

S reakcí přispěchal i moderátor nejdéle běžícího televizního fotbalového pořadu na světě, Match of the Day na stanici BBC, Gary Lineker. „Nenašel jsem tu jediného člověka, který by byl názoru, že to je na červenou. Jak to takto mohou Lee Mason a Mike Dean vidět? Toto se musí pro Součka odvolat,“ napsal Lineker.

„Každý, kdo hru zná a rozumí jí, pochopí, že to byl nechtěný úder,“ doplnil Tim Cahill.

Souček také po utkání na twitteru uvedl, že po zápase s Mitrovićem mluvil a Srb mu prý řekl, že souboj byl férový. „Děkuji mu za to, rozhodčí měl bohužel jiný názor,“ napsal.

Po zrušení trestu může český záložník nastoupit již v úterý v utkání FA Cupu proti Manchesteru United.

jgr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme