‚Do roka a do dne odejde do většího klubu.‘ West Ham je pro Součka přestupní stanice, věří Trpišovský

Půl roku už v Česku nehraje, přesto je druhým nejlepším fotbalistou této ligové sezony. Když slávisté ve středu přebírali mistrovský pohár, jejich bývalý kapitán Tomáš Souček bojoval za West Ham v anglické Premier League. Reprezentační záložník se v londýnském klubu rozehrál k dobrým výkonům, jeho budoucnost v něm ale stále zůstává nejistá.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český záložník Tomáš Souček slaví první gól v Premier League

Český záložník Tomáš Souček slaví první gól v Premier League | Zdroj: Reuters

„Smlouvu mám nastavenou tak, že když se udržíme, tak tady zůstávám. Jsem rád, že si o to budu moct zabojovat i sám,“ vysvětloval před časem Radiožurnálu bývalý slávistický kapitán.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podle trenéra Jindřicha Trpišovského přestoupí Tomáš Souček do ještě většího klubu. Více v příspěvku Lukáše Michalíka

Souček vyhlížel pokračování Premier League po koronavirové pauze i kvůli nastavení své smlouvy. Ve West Hamu totiž ze Slavie hostuje a jeho případný přestup je podmíněn záchranou Londýňanů mezi elitou.

Hned od svého příchodu se vysoký záložník usadil v základní sestavě a po nucené přestávce se navíc začal prosazovat i střelecky. Z posledních tří ligových zápasů dal dva góly.

Součka chválí po utkání v Newcastlu anglická média, trenér Moyes ho ocenil za gólovost

Číst článek

„Sleduji ho hodně. Řekl bych, že West Ham trochu přetvořuje k obrazu svému. Dostává se do svých výkonů, dává góly. Potvrzuje jen to, co jsme si všichni mysleli. Chvíli mu trvalo, než si na něj mužstvo zvyklo a začalo mu věřit, ale teď si myslím, že bude lepší a lepší,“ řekl o Součkovi trenér Slavie Jindřich Trpišovský, který bývalou oporu sešívaných vedl také v Liberci a na Žižkově.

Kladiváři jsou v tabulce anglické ligy šestnáctí a na sestupové příčky mají čtyři kola před koncem sezony tříbodový náskok. Ve zbývajících zápasech čeká svěřence kouče Davida Moyese tuhý boj o záchranu, o budoucnost českého fotbalisty ale Trpišovský obavy nemá.

„Tomáš podle mě ve West Hamu nezůstane dlouho. Jsem přesvědčený, že je to pro něj jen přestupní stanice a do roka a do dne odejde do fakt velkého klubu,“ věří slávistický trenér.

Další ligový duel čeká West Ham a Tomáše Součka v sobotu. Londýnský klub se v 35. kole Premier League představí na hřišti posledního Norwiche.

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme