Tomáš Vaclík udržel proti Realu Madrid čisté konto, Barcelona podlehla poslednímu týmu La Ligy

Plzeňský protivník v Lize mistrů Real Madrid dostal v Seville tři góly už do poločasu a nakonec domácímu celku podlehl 0:3. Vysoké vítězství slavil i český brankář Tomáš Vaclík, kterého hráči Realu nedokázali překonat. Zaváhala i vedoucí Barcelona, která podlehla poslednímu celku tabulky Leganés 1:2.

Madrid Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Vaclík poprvé v dresu Sevilly

Tomáš Vaclík v dresu španělské Sevilly | Foto: Facebook T. Vaclíka | Zdroj: Facebook Tomáš Vaclík

Sevilla se dvakrát prosadila z rychlých protiútoků, které zakončil André Silva, třetí branku přidal Ben Yedder. Vaclíka v první půli ohrozil jen Bale, který nastřelil tyč.

Vaclík vyhrál první zápas v La Lize, o nulu ho připravila penalta v závěru

Číst článek

Po změně stran český gólman zasáhl například proti střele nejlepšího fotbalisty světa Modriče a vychytal i Balea, který unikl domácím zadákům a běžel sám na branku.

Modrič sice míč do sevillské sítě dostal, ale nacházel se přitom v ofsajdu. Sevillu tříbodový zisk posunul na čtvrté místo.

Barcelonu poslal do vedení ve 12. minutě Coutinho povedeným volejem. Chvíli nato mohl zvýšit Messi, ale trefil spojnici tyče a břevna. Domácí se favorita nezalekli a před pauzou donutili ke dvěma těžkým zákrokům brankáře Ter Stegena.

Hráči Leganés ještě lépe začali druhý poločas. V 52. minutě vyrovnal hlavou nepokrytý El Zhar a hned za minutu otočil skóre Óscar Rodríguez, kterému před odkrytou branku přihrál chybující stoper Piqué.

V 80. minutě se domácí gólman Cuéllar blýskl proti Coutinhově střele i Rakitičově dorážce a pomohl Leganés k historické výhře nad Barcelonou.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme