Vaclík bude po konci v Seville působit v Řecku, reprezentační gólman se upsal Olympiakosu

Fotbalový brankář Tomáš Vaclík bude nově působit v klubu Olympiakos Pireus. Vedení úřadujícího řeckého mistra potvrdilo příchod dvaatřicetiletého českého reprezentanta na svém webu.

Atény (Aktualizováno: 16:12 13. 7. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Vaclík

Tomáš Vaclík | Foto: David W Cerny | Zdroj: Reuters

Vaclíkovi vypršela smlouva ve španělské Seville, kde působil tři roky a jako náhradník loni vyhrál Evropskou ligu.

6 důvodů, proč čeští fotbalisté podle Siegla porazili Nizozemsko: Vaclíkův zákrok, faktor Holeš i rozhodčí

Číst článek

Vaclík má za sebou působení v mateřských Vítkovicích, Viktorii Žižkov a pražské Spartě, se kterou v roce 2014 získal titul.

V české reprezentaci zatím odehrál 42 zápasů a na nedávném mistrovství Evropy pomohl národnímu týmu jako jednička do čtvrtfinále.

Olympiakos bude pro Vaclíka třetím zahraničním angažmá. V letech 2014 až 2018 ostravský rodák nastupoval za Basilej a získal s ní tři tituly. Se Sevillou, kde strávil tři roky, jako náhradník loni vyhrál Evropskou ligu.

První český hráč

Zkušený brankář má v Olympiakosu nahradit portugalského brankáře Josého Sá, který by měl posílit Wolverhampton. Jeho portugalská jednička Rui Patrício má pro změnu namířeno do AS Řím.

Vaclík, který se během Eura blýskl výbornými výkony, podle italských médií byl už dříve domluvený s Neapolí. Spekulovalo se také o zájmu španělského giganta Realu Madrid. Nakonec se stal prvním českým fotbalistou v Olympiakosu.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme