Fotbalistům bude proti Ukrajině chybět Vaclík, reprezentační gólman se zranil v duelu s Belgií

Česká fotbalová reprezentace se bude muset v přípravném utkání s Ukrajinou obejít bez brankáře Tomáše Vaclíka. Dvaatřicetiletý gólman se zranil během nedělního utkání kvalifikace mistrovství světa v Belgii. Vedení národního týmu to oznámilo na sociálních sítích.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář fotbalové reprezentace Tomáš Vaclík

Brankář fotbalové reprezentace Tomáš Vaclík | Foto: CARL RECINE | Zdroj: Reuters

„Tomáš Vaclík podstupuje podrobnější vyšetření, ale už teď můžeme říct, že nebude k dispozici na to poslední utkání. Neznáme ještě přesně charakter zranění, ale je hodně bolestivé a Tomáš se bude muset léčit,“ řekl v online rozhovoru s novináři asistent trenéra Jiří Chytrý.

„Za Tomáše uvažujeme o povolání někoho z mladých kluků z jednadvacítky,“ dodal spolupracovník hlavního kouče Jaroslava Šilhavého.

Národní tým se v pondělí vrátil z Bruselu, kde v neděli večer prohrál v kvalifikaci 0:3 a ztratil reálnou naději na přímý postup na mistrovství světa. Mužstvo se přesunulo do Plzně, kde se bude připravovat na středeční přípravný duel.

„Všichni ostatní hráči by měli být k tomu utkání k dispozici. Malinko řešíme, že se Tomáš Kalas potýká s takovou virózou. Doufáme, že se nám to v týmu nerozjede. Pokud ne, věříme, že nebudeme muset nikoho povolávat a odehrajeme to s tím stávajícím kádrem, který tu máme k dispozici,“ uvedl Chytrý.

Zápas s Ukrajinou bude mít ve středu výkop ve 20.45.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme